Enkla kycklingburgare i krispigt vitkålsblad

Burger time!?

Saftiga, enkla kycklingburgar i krispigt vitkålsblad från gårdagens lunch till din helg eller när du känner för? Rekommenderas. Annars gör jag oftast burgare av nöt- eller älgkött från mina föräldrar, men ibland varierar jag med vego- eller kycklingfärs som här. Det är ju så smidigt nu när det finns så många olika sorter och även färdiga burgare att steka på.

Igår hade jag iallafall hittat kycklingfärs på rea som förvandlades till dessa godingar. Pricken över vore sötpotatispommes, men nu var det en snabb lunch som gällde. Dock ett tips till dig.

Enkla kycklingburgare i krispigt vitkålsblad

Ingredienser till ca 8 st:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • curry, paprikakrydda eller vilka kryddor du gillar
  • salt och peppar
  • kokosolja, annan olja eller smör till stekning
  • vitkålsblad
  • valfri sås och topping

Gör så här:

  • Blanda kycklingfärs med ägg och kryddor. Smeten blir lös och kladdig, men äggen binder den när du steker.
  • Värm en stekpanna med fett och klicka ut lagom stora biffar. Platta till och forma när du steker dem.
  • Vänd efter några minuter och se till att de blir genomstekta, utan att ligga på för länge och bli torra.
  • Peta loss vitkålsblad så hela som möjligt att varva med kycklingburgare, grönsaker, sås (jag en soja- och ingefärssås), ost och på min: krossat fröknäcke för extra krisp.

enkla kycklingburgare

Yum. Älskar kombinationen av krispig vitkål, saftig kycklingburgare med currysmak, såsen och nötigt fröknäcke.. kram! /A

Gillar du receptet på enkla kycklingburgare kanske även detta:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.