Bygga hamburgare i 7 steg

hamburgare_ost

Den perfekta hamburgaren.

Hur ser den ut för dig? Jag har blivit bortskämd med nöt- och älgkött från mina föräldrars gård igen, vilket öppnar upp för mer kötträtter framöver. Annars är jag en kräsen köttätare som hellre väljer fisk eller kyckling framför köpt rött kött, men det från mamma och pappas ompysslade kossor känns bättre att äta tycker jag.

Nu är det inte långt kvar tills mina föräldrar ska göra sig av med korna för gott eftersom de börjar bli gamla (mamma och pappa alltså – inte korna), men fram tills dess äter jag i alla fall av kött en eller två gånger i veckan. Sen får jag se om jag tar ställning till att slopa kött helt eftersom det belastar miljön onödigt och jag klarar mig bra utan.

Hur som helst gjorde jag hamburgare av nötfärsen ur frysen till middag igår. Såhär tänker jag för att designa en riktigt smarrig burgare..

hamburger_bacon

Bygga hamburgare i 7 steg

1. Ta bröd. Köpt hamburgerbröd, pitabröd eller vilket mjukt bröd som helst som du rostar. Om du vill avancera, prova att baka eget bröd. Här några olika brödrecept.

hamburgare_jorm162. Ta en biff. Av nötfärs, fiskfärs, kycklingfärs, vegofärs, quornfärs eller en färdig variant från frysdisken.

hamb_champ

3. Ta grönsaker. Sallad, bladspenat, skivad tomat, rödlök, gurka, avocado, skivad rädisa, paprika, skivad banan, annanas.
burger_nara4. Ta ost. Cheddarost, vanlig skivad ost, mozarella eller halloumi.

hummus_nara

5. Ta sås. Klassisk ketchup, hamburgerdressing, vitlöksås, guacamole, hummus, gurkmajonäs, vanlig majonäs, mangoraja, ingefärasås, aubergineröra….

burgare_morot1

6. Ta pommes. Vanliga av potatis – hemgjorda eller köpta, klyftpotatis, sötpotatispommes, morotspommes eller kanske stavar av palsternacka?

hamb_kyckl
7. Ta det lilla extra? Stekt bacon, stekt ägg, rostad lök, stekt lök, friterade lökringar, coleslaw, syrade grönsaker, stekt svamp, salami, grillad aubergine, soltorkade tomater..

Hur bygger du din drömhamburgare?

2 kommentarer
    1. Linda – vilka bra förslag! Philadelpiaost på brödet var nytt för mig. Liksom karamelliserad rödlök, det lät jättegott. Tack för tipsen! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras