FILM: 3 kombinationsövningar med gummiband

gummiband

Gummiband

Träningsband, Super Rubber Band, Fitness Band..  det finns lika många namn på bandet jag håller i som övningar. Jag gillar det verkligen och har tränat massor med det under mina dagar. Ett av de billigaste och smidigaste redskap som finns att ha med på en resa, för utomhus- eller hemmaträning, men även på gymmet.
I veckans träningsfilm visar jag 3 övningar med ett bredare och hårdare gummiband än det med handtag som jag visat övningar med tidigare. Jag använder det en hel del vid min träning mot att göra fler chins. Perfekt för lite hjälp, men att ändå kunna jobba med samma muskler och rörelse som vid chins utan.
I den här filmen använder jag istället mitt gummiband som motstånd för kombinationsövningar där hela kroppen tränas i flera av våra grundrörelser. Haka på och prova om du har ett gummiband hemma eller på gymmet!

3 kombinationsövningar med gummiband

  1. Knäböj + spark åt sidan
  2. Utfallssteg bakåt + axelpress
  3. Hög rodd + bålrotation

Upplägg: Gör 10 av varje övning/sida x 3 med 1 minuts vila mellan varje varv.
Lycka till om du testar och har en riktigt fin fredag!

Fler film- och lästips med gummiband

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras