Vuxen- och barnvänlig skidåkning på Högfjället – utvärdering med bildbomb

Hej från Högfjället!

Inne på dag 3 vill jag berätta om hur vi har det på skidorten som är precis så vackert täckt av snö som jag tänkt mig, då jag och ett gäng sprang här på barmark hösten 2016. Till skillnad mot i Lindvallen där vi spenderat våra skidresor sex år i rad, är landskapet mer öppet här. Så att man ser hela Högfjället. Vi bor i en lägenhet med utsikt över backarna där solen både går upp och ner, utan träd som skymmer. Så fint! Speciellt i måndags då solen strålade hela dagen. Det var då jag passade på att ta de här bilderna, för att ta med dig på en tur och berätta om vad jag tycker.

Direkt när vi vaknade i måndags var det – 22°, så vi fick avvakta en stund med skidåkningen. Sen kröp graderna upp till runt – 7° och bjöd på det här. Vidunderlig utsikt, blå himmel och vindstilla.

Det är rekordmycket snö i Sälen i år och granarna – ja du ser ju! Mitt konstnärsöga har svårt att slita sig, men kylan balanserar upp så att jag får hålla fotofingrarna i vanten och åka ikapp barnen.

Det här är ett perfekt ställe för barnen med många mindre knappliftar, roliga små slalombanor, breda pistar och Högfjällshotellets barnarrangemang. Där finns både lekhörna, pingisbord, bio och after ski med hoppborgar och ballonger. Och när det kommer till ätbarheter finns restaurang på hotellet, samt en bra pizzeria och ICA-butik för den som lagar egen mat, vilket vi mestadels gör. Du behöver egentligen inte ta dig någon annan stans, om du inte är sugen på mer äventyr.
skidåkning på Högfjället

Vilket vi ofta är. Från Högfjället går det liftar ända bort till Lindvallen som vi tycker så mycket om. Såklart vi vill dit och hälsa på, även om det innebär en hel del slit med skate, bitvis med Junior och Jonna på släp under de längre transportsträckorna. Värt ändå för lite tuffare backar och en fika i toppstugan.


Den blev även räddningen igår, då det var -16° med bitande vindar, svåra att skydda sig mot. Den dagen blev inte lång i backen, vackrast på bild är inte alltid vackrast i verkligheten du vet. Men som sagt – det finns annat att hitta på också.

After Ski som sagt, eller annan ski. På hotellet finns ett helt ok gym, men jag och Jonas väljer helst längdskidor som träningsform när vi är här. Direkt utanför lägenheten kan vi knäppa på skidorna och staka oss till fina spår som de underhåller dagligen. Första morgonen var för kall, men igår åkte jag en mil där. Mest utanför spåren dock, eftersom den hårda vinden drog igen spåren. Ändå skönt, för på längdskidor blir du varm och jag hade inte bråttom.högfjället
 
Att ta det lugnt en stund i lägenheten hör också till. När vi inte åker skidor är soffhörnan ett uppskattat häng och jag, den digitala nomad-mamman, har även passat på att jobba några timmar. Alla är vi glada över att hotellet erbjuder WiFi med ok hastighet. Här fyller vi även på depåerna med god mat, bullar och choklad. Sportlov och utomhusdagar suger energi, men på ett fantastiskt skönt sätt. Rekommenderar dig varmt att åka hit om du får möjlighet, med eller utan barn.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras