Sommarmat i bilder – frukost, lunch, mellanmål, middag

God morgon goding, med den bästa sommarmat jag vet – jordgubbar!

Håller du med? Ändå har det inte blivit så mycket än för min del, men jag ser fram emot att plocka egna i mina föräldrars land. De du ser på bilden är däremot från Belgien om jag inte minns fel. Inte samma söta smak som de Svenska tycker jag, men ändå fantastiskt goda vid den där frukosten minns jag. Till chiapudding med vanilj, blåbär, valnötter, pumpa- och melonkärnor.
Just sommarmat är också dagens tema, med lite inspiration i bilder från våra semesterdagar hittills och föregående år.

Sommarmat i bilder – frukost, lunch, mellanmål, middag


Frukost. På Snäckö gjorde Jonas scrambled egg med ost varje morgon. Och jag kompletterade med rostmacka och grekisk yoghurt med diverse frön, nötter och blåbär.

Gröt växlar jag med oavsett årstid. Här toppad med kanel, blåbär, persika och knapriga frön.

Mellanmålen är lite vad som finns till hands. Här från en dag på Kampementsbadet med en burk med keso blandad med vaniljkvarg, hallon och som du ser att jag gillar till det mesta – pumpakärnor. Det är något med den nötigt smaken som gör sig så fint till det mesta.

Paj av olika slag är också sommar enligt mig. Här smulpaj med hallon och blåbär hemma hos Milla.

En annan dag på Kampan blev det glass till mellanmål. Somrigt om något!

Till lunch äter vi något enkelt, som rester, mackor, yoghurt, omelett eller sallad. Räkormackor är tradition på Ålandsbåten, hos mina föräldrar i Jorm grillar vi ofta nere vid sjön och här i Kännåsen äter vi lite plock från middagen innan. Gårdagens ser du ovan – kycklingsallad med avokado, fetaost och annat grönt. Notera lilla flugan ovanför avokadon – lika sugen som mig.

Här halva barnligan. Kattis och Eriks två små, samt Junior och Jonna som hugger in på rester från en köttbullsmiddag till lunch. De har verkligen funnit varandra i år vilket är jätteroligt.

Middagarna lägger vi lite mer energi på. Ok, det här exemplet från Snäckö är kanske inte så avancerat, men det måste det ju inte vara. För mig är kvalité snarare när maten är lagad av fina, hela livsmedel och så lite halvfabrikat som möjligt. Och lax är alltid en hit ihop med nypotatis och en kall sås tycker jag.
Grillad quornburgare /Anna Lissjanis
Grillat blir det också en hel del. Kött, kyckling, korv, halloumi, olika grönsaker och här hamburgare & Co. från en annan middag på Snäckö.
Hur ser typsik sommarmat ut för dig? Kom gärna med inspiration, för det blir ju extra mycket matlagning under sommarlovet med hela familjen och vänner samlade. Kul med lite nya tips om du har. PUSS! /A

4 kommentarer
    1. Till middag äter vi alltid samma mat (om inte sill eller liknande), men till lunch kan det bli lite olika.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras