Så redigerar du dina bilder på ett enkelt sätt – med exempel från löpning på Mythos Beach

Tjohej från vår morgonjogg på Mythos Beach!

Som jag nämnt kickade jag igång Frisk & Stark Familj med löpning samtidigt som Jonas höll fotbollsträning för barnen. En lätt tur på ca 5 km ut på en udde med magisk vy över havet och närliggande byar. Två danska pappor med tonåringar trotsade värmen för att vara med på turen och tillsammans fick vi en härlig start på dagen. Nåväl, extremt HET start också som gjorde oss flåsiga trots en relativt kort och flack runda, men speciellt de unga imponerade med sin kämparglöd. Inte ett enda klagomål hörde jag längs vägen, om inte några danska ord jag inte förstod. Svårt språk det där tycker jag, men springa kunde vi alla förstå och de verkade i alla fall förstå mig. Jag hejade på dem längs vägen och pekade ut andra bra löpvägar jag hittar under åren som instruktör här på Rhodos.
Jag blir alltid lite extra lycklig när barnen vill träna ihop med sina föräldrar så här. Det är fint att tänka att de har den grejen gemensamt och här blir det även ett sätt att se omgivningen de kanske inte fått annars. Och belöningen för mödan fick vi alla när vägen svängde ut här..

Du ser så vackert! Det turkosa vattnet omgivet av spetsiga berg – sagolikt. Och jag hade som vanligt med kameran för att försöka föreviga ögonblicket.
Här fotade jag med min lilla GoPro-kamera som är smidig att ha med mig, tål svett, filmar i HD-kvalité och fångar färgerna på foton fint. Sen redigerar jag ändå alltid mina bilder eftersom de blir för tunga för bloggen och då gör den långsam att ladda upp. Dessutom brukar jag öka kontrasterna, ta bort skuggor och förbättra skärpan m.m. Justeringar som jag gör i Photoshop och jag dels lärt mig vid olika utbildningar, men även genom att pillra själv och se vad som händer. På mobilen använder jag motsvarande app, Photoshop Express som kostar några kronor men är väl värd sitt pris tycker jag.

Redigera bilder – så gör du på ett enkelt sätt

Jag tror aldrig vi kommunicerat så mycket med bilder som nu – privat och i våra jobb! På Instagram, Facebook, i bloggar, hemsidor o.s.v. gör tilltalande bilder supermycket. Och du behöver inte vara utbildad fotograf eller gå långa kurser för att lära dig. Att testa själv är en bra metod och här hittar du även en guide hur du enkelt kan redigera bilder som min grymma kollega Alice gjort. Kanske du kan hitta några användbara knep om du också jobbar/leker mycket med bilder?
Idag fortsätter Frisk & Stark Familj med mitt favoritpass – Get OUT to workOUT family. Varför och hur det går till kan du se här. Stor kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras