Veckans träningsplan med Frisk & Stark Familj

frisk och stark familj

Hej bästa du!

Som du ser har jag och familjen rest bort igen – till Mythos Beach Resort på Rhodos. Det är 4e året i rad vi arrangerar familjeträningseventet Frisk & Stark Familj åt Apollo här, men 1a gången på sommaren. ”JA! Vad roligt att åka till vårt älskade hemhotell igen och lyxigt att ha en garanterad veckas sol, värme och bad inbokad i slutet av semestern”, tänkte vi när resan bestämdes för jag minns inte så länge sen. Haha, som att det varit brist på sol och värme?

Men det är verkligen fantastiskt att få leda Frisk & Stark Familj en annan årstid på Mythos Beach Resort än den vi brukar. Tidigare har vi åkt på höstlovet då det varit så kallt i utomhuspoolerna att det knappt gått att bada där, eller att sitta ute och äta om kvällarna utan jacka. Nu är det betydligt varmare och som du ser – vi har redan badat massor i alla pooler. Till och med jag, största poolkrukan (föredrar fortfarande hav, sjöar och tjärnar). Och fördelen på hotellet stavas AC, fasiken vad ja grov skönt i natt, men mest ser jag ändå fram emot det här…

..att ta upp PT-rollen och guida hotellets gäster till rolig och effektiv träning – tillsammans och/eller var för sig. En ära och jag är så tacksam att ha en bit av detta kvar, trots att jag numera mest jobbar som ”digital tränare” än IRL.
De flesta passen vi leder är för både vuxna och barn, men vid några tillfällen håller jag ett pass för bara vuxna medan Jonas kör ett för barnen. Eller tvärtom. Hur som helst går konceptet ut på att både föräldrar/andra vuxna och barn ska höja semesternjutningen med träning samtidigt, för att få mer tid tillsammans.
Jag älskar verkligen detta och barnen med! Du minns säkert själv hur underbart det var när vuxna lekte med dig som barn? Det ser jag även i ögonen på deltagarnas barn, vilket indirekt innebär att träning och rörelse fastnar hos dem som något positivt. Gemenskap, skratt och en härlig känsla i kroppen. Små frön som förhoppningsvis sätter sig i benmärgen livet ut. Det som var min och Millas långsiktiga vision när vi skapade Frisk & Stark Familj. Så här ser veckans schema ut:

Veckans träning med Frisk & Stark Familj

Måndag 6/88.45–9.30 Morgonjogg med havsutsikt (ca 5 km) + bollspel för barn
Tisdag 7/89.45–10.30 Get OUT to work OUT family
Onsdag 8/89.45–10.35 Mini- och Maxifys för barn och vuxna
Torsdag 9/88.45–10.30 Löpintervaller + bollspel för barn
Fredag 10/88.00–8.45 Yoga för barn och vuxna
16.00–16.45 Big6* + bollspel för barn
Lördag 11/810.00–10.45 Mini- och Maxifys för barn och vuxna
17.00–17.45 Vi bakar näringsrika chokladbollar


På den här resan sätter jag Frisk & Stark Familj-passen och tid ihop med familjen i främsta hand. Min egen träning får bli när det finns en lucka. Chins- och dipsställningen utanför hotellet och en TRX brukar vara det härligaste, men jag ser även fram emot löpning längs havet, intervaller upp i berget och snabbpass i det lilla gymmet – som det igår. Efter en lång resa från kl 5 på morgonen, plus en halvdag med bad i poolen, var varken jag eller Jonas som starkast. Ändå gillar vi båda att träna, så ett gemensamt styrkepass fick inviga träningsveckan. Annars har jag inte planerat min egen träning på den här resan, utan tar dagarna som de kommer och låter schemat du såg ovan styra.
Lätt semesterträning blir det i alla fall, för som jag skrev på Instagram – det är en av njutningarna på en resa för oss och gör det lättare att förmedla samma känsla till deltagarna på passen.

Först ut håller Jonas i bollspel med barnen medan jag tar de vuxna (och eventuella barn) på en löptur. Hur startar du din vecka?
Stor KRAM från Rhodos! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras