7 minuters AMRAP ihop med ditt barn – test av Actic Family

Vill ditt barn och du träna ihop på gym, men tycker det är svårt att veta hur?

För ett par veckor sen körde jag och Hugo vid ett testklass av Actic Family ihop med andra barn, föräldrar och coachen Niklas Holmberg. Även småsyskonen i en grupp för yngre barn med pappa Jonas. Barnen var indelade i 2 grupper, 6-10 år och 11-14 år, men med samma syfte – att få smart och kul träning av olika kvaliteter, oavsett ålder. Precis som mitt och Milla ’s koncept Frisk och stark Familj – ett fantastiskt sätt att koppla gemensamma, positiva minnen till träning. Trots allt det viktigaste för att vi ska träna igen.

Så roligt att få träna ihop med Hugo, som annars helst tränar ensam eller med sin pappa.

Tycker du Actic Family låter som något för dig och ditt/dina barn? Läs mer längre ner och kanske prova ett kul exempel från passet vi körde? En AMRAP (d.v.s. as many reps as possible) på 7 minuter. Och har ni ingen slam ball eller annan tung boll, ta en fotboll, även om den kanske studsar iväg och därmed bidrar till andra träningskvaliteter.

7 minuters AMRAP ihop med ditt barn

Så många varv ni hinner under 7 minuter av:

  • 20 snabba steg
  • 10 situps med slam ball
  • 5 explosiva slam ball kast

Bra träning för puls, explosivitet och styrka i framför allt coremusklerna. Och att köra ihop med personer du gillar ger såklart träningen ytterligare en dimension i form av gemenskap. Kanske ännu viktigare. Och kanske även tävlingsinstinkten väcks till liv från/mot sina storbarn, med glimten i ögat såklart.. 😉

Det jag framför allt gillade var att barnen/tonåringarna inte särbehandlades mot sina föräldrar i gruppen där jag och Hugo var med. Att alla fick samma genomgång om dom fysiska fördelarna med övningarna. Förmodligen är det snarare känslan – ex. stämning, kroppsstatus, trygghet, gemenskap, skratt – som fastnar hos dom flesta deltagarna, men vissa går igång på fakta. Dessutom kan det va bra att höra instruktioner från någon utomstående istället för förälderns tjat ibland, även om det också gör nytta på sikt.

Till dig som vill veta mer om Actic Family

För barnfamiljer är vardagspusslet ofta en utmaning, vilket Actic vill hjälpa till att lösa med sitt nya koncept Actic Family. Det bygger på att både förälder och barn får rolig, individuellt anpassad och effektiv träning samtidigt i en inspirerande miljö. Föräldrar och barn båda deltar i instruktörsledd gruppträning samtidigt, men de små barnen i olika delar av gymmet och med olika upplägg.

”Vi anpassar träningen för barnen beroende på ålder där barn 6-10 har ett mer lekfullt upplägg där grundrörelser och grovmotorik tränas, framförallt med fokus på att det ska vara roligt att röra på sig. För de lite äldre barnen, 11-14, är det en mix av inspiration och utbildning för att de som unga vuxna ska få redskapen att bygga en hållbar och rolig träningsrutin framåt”, säger Jonas Lissjanis.

Något som låter lockande? Jag kör gärna fler gånger med mina barn om det kommer passande tillfällen. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras