Race report från familjeloppet Arena Run 2K

Delad glädje är dubbel glädje.

Som att rabbla en klyscha, men ofta sant. Och lopp – som igår på Arena Run – ger verkligen en enorm glädjekick om du frågar mig. Att få dela sin passion med andra i samma sport, ofta efter en lång tids träning, full av förväntan och nervositet. Lite som en förlossning. Att äntligen få belöningen för det man kämpat för, tungt och plågsamt ibland, men med ett enormt lyckorus och powerkänslor efter – svåra att sätta ord på.

Ok. Att få barn var en betydligt större grej tyckte jag, dessutom med en livslång vinst och ibland – huvudvärk, haha. Men det är verkligen såna här guldstunder man minns tydligast, medan det jobbiga snabbt glöms bort.

Race report från familjeloppet Arena Run 2K

Hugo bangade, men resten av barnaskaran ville gärna vara med vid Arena Run 2K. Vi hade spanat på loppet länge i sociala medier och pratat om att vara med. Jonna tyckte ju att Tough Viking Kids var så kul och jag blev också sugen där. Hade aldrig sprungit ett hinderbanelopp tidigare och ett där barn och vuxna kan köra tillsammans vore ju optimalt tänkte jag. Dels för vår egen upplevelse ihop, dels för att jag vill stötta arrangemang som bygger upp gemenskap kring rörelse för alla åldrar. Det jag själv brinner för att förmedla med bl.a. Frisk och stark familj, att bygga rörelseglädje från rötterna, så att känslan kopplas ihop med positiva minnen.

Själva tunnelbaneresan dit, att gå fel några gånger (mitt lokalsinne är uselt) och att vi missade vår starttid p.g.a. en timmes kö till nummerlappsutdelningen, var mindre kul. Där är ”delad stress med barn, dubbel stress”. Dels retades och knuffade syskonen med varandra hela resan, förmodligen lite nervösa, dels var det så mycket folk att jag hade fullt sjå för att hålla reda på alla. Jag var slut innan vi fått på oss nummerlapparna, men väl inne på Friends Arena kom gnistan tillbaka.

Arena Run har en maffig lokal som du ser, igår full av energi av taggade loppspringare i olika åldrar. Men så är det också Nordens största inomhuslopp med 6 våningar, över 20 hinder och tusentals deltagare vid de olika loppen. Här ser det rätt glest ut, men det är för att starterna går pö om pö, annars var det tydligen deltagarrekord. Och jag förstår varför, för detta var fantastiskt kul. Min matthet efter projektet innan vi kom på plats försvann när vi slukades upp av stämningen vid starten.

Hampus och Junior rusade iväg inställda på att vinna, så att hålla ihop vårt lag var bara att glömma, men huvudsaken att alla hade kul tyckte jag. Jonna höll däremot en jämn takt med mig. Hon lite smidigare att krypa under saker, jag att klättra över med en hjälpande hand, hon att peppa mig vid läskigt hög hopp från vissa hinder – bästa teamwork. Och vid målgången fick vi starkt stöd av tävlingsinriktade brorsorna som hejade in oss med high five. Det HÄR – att alltid vara tillräckligt snabb och smidig för att hänga med barnen runt Arena Run 2K – känns som ett bra och rimligt mål för min träning livet ut.

Tyvärr har jag inga bilder från själva loppet att visa dig, jag lämnade både kamera och mobil medan vi sprang, men du kan föreställa dig bilar att krypa under, däck att klättra över, ramper, nät, gigantiska Nocco-burkar att kravla på, en löpbana i garaget, rök, strålkastare och dunkande musik. I en del av arenan fanns även en gratis hinderbana för mindre barn, kanon med något kul för barn i alla åldrar.

Efter. Som sagt – likt en förlossning av känslor. Lättnad, lycka, endorfiner, stolthet, energi och trötthet i ett. Här var vi nöjda, men jag var snabb att haffa några vänliga själar för att få ett par bilder av oss innan godisshopping och hemfärd. Bilder som för alltid kommer återkalla den här dagen.

Och det här hoppas jag bara vara startskottet på många många gemensamma träningupplevelser framöver. Barnen tyckte Arena Run 2K var lika kul som mig och att dela intressen med dom är ett av mina stora life goals. Dels är ju barnen bara oss till låns, så ju fler skäl vi får att hänga ihop framöver desto bättre. Dels ser jag rörelseglädje som något av det bästa att skicka med dom för hälsa inför livet, plus så mycket mer du vet.

TACK till arrangörerna av ett riktigt roligt Arena Run, det här gör vi gärna om!

Stor kram och hoppas du som läser får en skön söndag! /A

4 kommentarer
  1. Snyggt gjort hela familjen! hoppas hitta fler lopp som detta men utan el och eld utan mer ”lagom” och kanske lite mer utmanande hinder. På stora banan tyckte jag det mest utmanande var att klättra över vissa saker mest pga inte tillräckligt lång, dock lättare att krypa under.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras