Godmorgon! Hur har din helg varit? Min sammanfattas bäst med stora kontraster. En helg som började i 25° värme på Gran Canaria och avslutades med ishalka i Stockholm. Sista dagarna på Lopesan Baobab Resort maxade vi, men det fortsatte vi även med här hemma..
Helgen ur mobilen #12
..på Gran Canaria med att jobba de sista passen som instruktörer vid Frisk & Stark Familj.
..med att njuta lite extra av att välja och vraka ur buffén med färska grönsaker, nygrillad fisk/kött/fågel, exotisk frukt och söta efterrätter. Få allt serverat och slippa diska.
..med att bada, låta varm sol torka huden och ta en sista löptur vid havet.
..med att spendera sex timmar på flyget hem till Sverige. Jag påbörjade en ny bok och blev så uppslukad att jag önskade att resan varit längre.
Vi har haft det bra. Så lyxigt att jag skämdes, men det är ändå alltid lika skönt att komma hem igen. Till allt förutom julsakerna då. Från palmer kändes den pyntade julgranen helt fel, så att stöka undan den och alla tomtar blev ett av helgens viktiga projekt tillsammans med…
..att njuta av ett sovrum med dörr som går att stänga. Sex personer i samma rum blir rätt stökigt, speciellt om vissa (läs mamman) vill sova tidigare än de andra vildingarna.
..äta hederlig havregrynsgröt med blåbär till frukost. Äggröra, bacon och exotiska frukter i all ära, älskar det, men gröt är godast hemma i kylan.
..löpning i uppfriskande vårvinter. För att verkligen uppleva kontrasten. Från shorts och ljumma havsvindar till varmfodrade tights och dubbskor i ett isigt elljusspår. Härligt på olika sätt!
..att försöka behålla semesterfeelingen. Vi fick en skön ledig söndag hemma, visserligen med storhandlig och en veckas tvätt, men utan stress och med hämtmat till middag (som vanligt shake mushi).
..och nötchokladbollsbak. Junior och Jonna ville göra lika dana bollar som vi bakar vid våra Frisk & Stark Familj-event, jag med. Chokladbollarna är så goda och näringsproppade, perfekta att plocka fram från kylen när du är sugen eller för extra energi inför/efter träningen.
Nötchokladbollar / rawfoodbollar
- ca 250 g kärnfria dadlar
- 4 dl cashewnötter
- 2 msk kokosolja
- 2 msk kakao
- 2 msk starkt kaffe
- kokosflingor att rulla dem i
Gör så här:
- Mixa nötterna och tillsätt sedan dadlar, kokosfett, kakao och kaffe tills allt blandats till en smet.
- Forma till bollar och rulla i kokos.
- Ät på en gång, men de blir ännu godare efter en stund i kylen. Där håller de upp till en vecka och du kan även frysa ner dem och ta fram efter sug.
*Produktlänkar till min samarbetspartner Bodystore där du kan köpa naturliga ingredienser smidigt över nätet till bra pris.
Idag laddar jag också upp med gröt och en boll till kaffet inför första dagen på nya jobbet. Jag mjukstartar med planeringsmöte ihop med Exclusive Training´s gymägare Benny. Det ska bli superspännande och jag lovar att berätta mer framöver.
Hoppas du också får bra start på veckan!
Å nu blev jag såå sugen på en resa till älskade Gran Canaria 😃
Jag och min kille har varit där på cykelsemester 3 gånger och bara älskar det ❤
Denna helgen har jag ätit tre laddningar chokladbollar, trampat på trainern och sett hur många avsnitt som helst av SKAM 😃
Med en magsjuk sambo 😩 blev det många timmars egentid ❤
Inte fel det heller, men föredrar en frisk kille ❤
Lycka till med nya jobbet 👏👏
Kommer gå galant 👊
Ja Linda, Gran Canaria är fint! Förstår att du gillar att resa dit & cykla.
Måste se SKAM som alla pratar om, men SVT Play funkar inte på vår TV. Eller är det jag som är oteknisk.. :/
Låter ändå som en givande helg, men jag hoppas din sambo är frisk nu. Kram & ha en fin vecka!
Jag gillar verkligen din blogg!
Roligt att höra Oscar 🙂