FILM: Mini- och Maxifys

minifys_hugo

Dynamisk rörlighet, agility, snabbhet, spänst och styrka för alla åldrar.

Igår körde jag och Jonas Frisk & Stark Familj-passet ”Mini- & Maxifys” för gästerna, ett pass som utvecklar alla fysiska kvaliteter i samtliga rörelseplan. Ett bra exempel på träning som är effektiv för alla, oavsett träningsbakgrund och ålder, eftersom övningarna kan skalas för att anpassas till individen. Därmed blir träning prestationshöjande med mindre risk för skor. Dessutom är det här passet bra för dig som tycker det är ganska jobbigt att träna, för det är lätt att glömma att det är ”träning” du håller på med…

krypa_minifys

Det känns mer som lek. Rörelseglädje och boost för självförtroendet. Att klara och känna sig stark i naturliga rörelser är något speciellt. Och när du fokuserar på var och hur du ska sätta  händerna, fötterna, försöka hoppa högt och långt gör att du glömmer bort om det är jobbigt.

Mini- & Maxifys är ett av våra mest populära familjepass eftersom alla tycker att det känns så jädrans bra att leka med kroppen i funktionella övningar. Extra mycket barnen eftersom de ofta är smidigare än oss vuxna. Äntligen revansch mot sina stela föräldrar! Ja, majoriteten i alla fall.

minifys_grancanaria

Björn- och krabbgång, snabba fötter och stegkombinationer i stegar, hopp över häckar och motståndslöpning med gummiband är lite av det som ingår i Mini- & Maxifys. Allt med lika hög stämning som intensitet!

motstandslopning

Här på Lopesan Baobab Resort har det inte varit lika många deltagare på våra pass som på Mythos Beach. Som jag nämnt är detta inte ett träningshotell på samma sätt som där, men det innebär att de som är med får ännu mer personligt anpassad träning.

Som instruktör är det lyxigt att kunna ge så mycket uppmärksamhet till alla som är med. Att kunna peppa och underhålla barnen, se dem växa av att klara utmaningarna, och därmed se hur de vuxna slappnar av. Kan fokusera på sin egen träning samtidigt som de får personlig vägledning och får vara tillsammans med sina barn/barnbarn.

Frisk & Stark Familj´s Mini- & Maxifys

Det är precis detta jag och Milla ville skapa med Frisk & Stark Familj. Gemenskap och rörelseglädje för hela familjen där och då, men även innan och efter. Att de ska kunna planera inför och även efter prata om sin träning efteråt. Skapa positiva känslor och minnen. I filmen får du se lite exempel på övningar och energin under Mini- och Maxifys.

Kanske något att testa själv ihop med dina barn eller vänner? Du kan ta vilka föremål som helst att hoppa över och ett rep är till exempel bra för motståndslöpning. Bara fantasin sätter stopp.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras