Frisk och Stark Familj på Mythos Beach – sammandrag i bilder

yogarygg_apollo

Godmorgon med ännu fler drömträningsbilder! Det är sista dagen på höstlovet, sista dagen för oss och Frisk & Stark Familj på Mythos Beach. Egentligen skulle jag bara leda Get OUT to workOUT family nu på förmiddagen, som final av denna fantastisk instruktörsvecka, men gästerna här önskade ett sista morgonyogapass. Se bara på bilderna så förstår du vad jag svarade. En bonusmorgon med yoga vid stranden tackar jag inte nej till.

Tiden går fort när man har roligt och det har vi verkligen haft. Roligt och härligt. Här en summering i bilder från veckan med..

yogamorgon_mythosb

Yoga. En (snart 2) magiska morgon. Helt vindstilla med solhälsningar mot den riktiga soluppgången och brus av vågor i bakgrunden.

big6

Big6. Jonas körde ett pass för vuxna med träning där kroppens grundrörelser användes – att gå, böja, pressa, dra, lyfta, rotera och fälla. Under tiden arrangerade jag…

fotboll_mythos

Bollspel. Få saker förenar barn i olika åldrar så snabbt och lätt som en boll. Ett par dagar med inledande fotbollsfys och andra spelade de bara match. Ofta flera timmar efter den anordnade träningstiden också.

chokladbollshander

Bakning av nötchokladbollar. Min mamma assisterade och alla chokladsugna små bagare fick vara med, måtta ingredienser och göra några bollar var. Kladdigt med gott och roligt att göra eget lördagsgodis tyckte barnen. Godis som mättar och ger långvarig energi både till vardags och fest. Receptet fick alla med sig och här igen för den som önskar:

Nötchokladbollar

 • Ca 100 g valfria nötter eller mandlar
 • Ca 100 g torkade urkärnade dadlar
 • 2-3 msk vatten eller kallt kaffe (till lagom konsistens)
 • Ca 2 msk kokosolja
 • 2 msk kakaopulver
 • Kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:

 1. Mixa ordentligt och rulla till små bollar.
 2. Rulla i kokosflingor.
 3. Låt gärna stå i kylen i ett par timmar innan servering.
 4. Ät och njut!

bjorngang

Stafett. En eftermiddag anordnade Jonas en stafett med kluriga övningar vi tävlade mot varandra i två lag. Björngång var en av dom – jobbigare än det ser ut, i alla fall för oss vuxna med långa ben och armar.

lop_jonas_mythminifys3minifys2

Minifys. Funktionell fysträning på barnens nivå med mycket hopp, skutt och skratt. Precis som en fotboll är stegar perfekta redskap för kul träning. Barnen hjulade i dem, gjorde ”maxhopp”, gick krabbgång och hoppade på ett ben i stegarna.

getoutfam_16

Get OUT to workOUT. Uppåt 40 starka barn och vuxna deltog vid lekfull stationsträning  på lekplatsen. Totalt 3 pass under veckan. Även min mamma var med ett par gånger och klagade över träningsverk i magen. Det går verkligen att få effektiv träning på en lekplats och tillsammans med andra blir energin och motivationen ännu högre.

lop_bergstopp

Löpning. Jag ledde två pass med backintervaller och hängde även med på en spontan runda upp i bergen. Jag har  träffat många trevliga personer under resan och ett par av dem drog med mig på detta äventyr. 13 km t/r uppför branta och spetsiga klippblock sprang/klättrade vi, över leriga stigar och  till slut de 300 trappstegen till ett kloster på toppen av berget intill. Samma som jag och familjen gick uppför dagen innan med en fantastisk utsikt. Träningsögonblick jag aldrig kommer glömma.

Nu avslutar jag alltså veckan med yoga och Get OUT to workOUT family innan nattens hemresa. Kl 02.15 lyfter planet mot Stockholm. Inte världens bästa flygtid för barnfamiljer, men vi får sova ut i morgon. Dessutom lättare att hantera en sömnlös natt när du är påfylld med solenergi, glädje och gemenskap. Jag är otroligt nöjd och tacksam över denna powerresa med min familj och andra varma människor.

4 kommentarer
  1. Mari – ja, det är verkligen en ära att få jobba såhär & njuta av tid med familjen. Vi är supernöjda med veckan!

  1. Pilla – ja, det har vi faktiskt. Men en vecka räcker ändå fint på ett all inclusive-hotell. Grym vecka, men blir även fint att komma hem.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras