FILM: Kontrastpass fokus underkropp med 4 superset

crush it

Fredag bästa du!

Och tänk – jag har klarat mig en hel vecka utan min kära bloggkamera som jag glömde på Söder i måndags! Helt otroligt, jag skojar inte. Näst efter mobilen och datorn är den mitt främsta arbetsredskap, både för jobbet på SportHälsa, bloggen, Instagram och Youtube. Ja, även för min personliga konstnärssjäls tillfredställelse, som ser skönhet att fånga lite var stans. Men det går tydligen att överleva med ett rikt bildarkiv, fotografvänner och mobilkamera. Här en bild som bästa Derin tog vid vår bloggträff, i samma tröja som dagens film.

Annars fick mobilen duga som kamera till veckans träningsfilm, ett pass jag körde för ett par dagar sen. Vet inte hur kinkig du är med kvalité, men iPhone kommer snart ikapp andra kompaktkameror och jag tror du ser övningarna? Det är ju ändå det viktigaste när det kommer till att visa träning.

Upplägget är ett kontrastpass, där jag kör en tung basövning i superset med en lättare för puls/rörlighet/med kroppsvikt/för coremusklerna. Jag tycker det är ett superskönt sätt att träna på, för att både bygga upp den där fantastiska ”jag-klarar-allt-känslan” och bryta av med något helt annat. Ja, det är oftast vad som får mig till gymmet – kroppens längtan, snarare än hjärnans ”det här är bra för att..”. Även om det var så det startade. Hur som helst, så här körde jag:

Kontrastpass fokus underkropp med 4 superset

  • Superset 1: Kettlebell front squat + kettlebellsvingar
  • Superset 2: Utfallsgång + overhead squat med pinne
  • Superset 3: Raka marklyft + magliggande rygg/rumplyft på bänk
  • Superset 4: Hip-thrust + trebent hund med knäindrag

Förslag på upplägg: Kör 6-8 repetitioner av basövningen och 12-15 av övningen i superset med den.

Nu mot Söderkontoret för att jobba och hämta min kamera efter jag lämnat skolbarnen. Önskar jag dig en fantastisk fredag. Kram! /A

4 Comments
  1. Jag testade passet igår och jag tycker att det var lätt at få till övningarna och det kändes bra och som att de tog som det var tänkt. Jag gjorde varje superset 3 ggr med lite vila emellan. Alltså superset 1 3 ggr, sedan superset 2 3 ggr osv. Är det så du tänkte att man skulle göra? Eller alternativt som en cirkel med superset 1, 2, 3 och 4 och sedan börja om med 1 igen och göra som 3 varv? Jag gillar verkligen dina filmer på fredagar där du visar och tipsar om pass/övningar. Kombinationen med film och text är kanonbra!!

    1. Vad roligt att höra Maria! Och du körde så som jag också tänkt, ett superset i taget. Det är ju svårt att ”paxa” massa vikter i gymmet, om du inte tränar hemma förstås, då funkar cirkelupplägget. Glad att du skriver och berättar. Kram och fortsatt lycka till med din träning!

      1. Tack för ditt svar! Det var precis vad jag tänkte att cirkelupplägg funkar ju inte på gymmet med att paxa så mycket vikter och yta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.