FILM: Helkroppspass på en låda – 5 övningar

Fredag kompis!

Och ännu en vecka film ihop med min vän Therese, ett helkroppspass på en låda. Har du någon du brukar träna ihop med? Jag gör det allt för sällan eftersom det är lättare att vara flexibel på egen hand, men det är lika roligt varje gång. Ofta blir det en löptur jag tar med mina vänner, men framöver även flera pass som instruktör. Det gör mig helt pirrig, trots att jag egentligen leder pass varje vecka här i bloggen, inför tusentals personer. Märkligt det där, att jag efter 10 år fortfarande har svårt att föreställa mig att något läser/tittar på allt jag publicerar bakom skärmen.

Men det gör ju DU! Så roligt. Och här visar jag och Therese dig ett helkroppspass på en låda, t.ex. en step-låda, bänk eller stabil pall. Vissa övningar visar vi på två lådor, men det är inte nödvändigt. Dessutom får du två förslag på olika svårighetsgrader, så prova dig fram vilken som passar dig. Oavsett, eftersträva att jobba med så stort rörelseomfång som möjligt i alla övningar, sätt på musik och ha så roligt!

O.B.S. Tempot är uppskruvat till det dubbla för att hinna visa dig alla övningar på 1 minut. Kör lugnt och kontrollerat så du får kontakt med musklerna.

Helkroppspass på en låda – 5 övningar

  1. Rear foot elevated split squat – kom så djupt ner med knät mot golvet som möjligt. Tyngre variant att stå på två lådor, eftersom rörelseomfånget blir större.
  2. Push-ups – tänk bröstet mot lådan/golvet. Tyngre att ha fötterna på lådan, lättare med händerna på lådan.
  3. Rygglyft – häng ner över lådan, kom sen upp och knip ihop mellan skulderbladen.
  4. Dips – jobba så djupt ner med rumpan mot golvet som möjligt. Tyngre med fötterna på lådan, lättare om du har fötterna nära rumpan.
  5. Liggande benlyft – håll stark mage genom hela övningen. Tyngre med raka ben, lättare med böjda.

Upplägg: Gör 12 repetitioner av varje övning och för varje sida. Upprepa 3 varv.

Önskar dig en fantastisk fredag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras