Det bästa från påsken 2019 – bildbomb från dagarna i Jorm

”Well spent days brings good content”..

..sägs det och visst stämmer det? Den här påsken har varit sagolikt vacker och för en konstnärssjäl är det svårt att låta bli kameran som du kommer få se. Från dag 1 på bilden ovan till den allra sista igår har vi haft solsken. Kan inte minnas att det någonsin varit så här fint. Och nja, oavsett väder blir det endel syskontjafs och irritation när släkten klumpas ihop, men allt är betydligt enklare när vi kan vara ute hela dagarna.

Jag är så tacksam för den här påsken. Dagar kan jag leva på låååångt framöver. Med ljusterapi, familjetid och frisk fjälluft som har gjort mig morgonpigg igen. Jag har vaknat av mig själv vid kl 6 varje morgon och längtat efter allt vi skulle göra. Eller inte göra. Datorn har fått vila maximalt, förutom det absolut nödvändigaste och tid tillsammans har varit det centrala. Därför blir det inte många ord i dagens inlägg, men desto mer bilder.

Det bästa från påsken 2019 – bildbomb från dagarna i Jorm


Dagarna på sjön.
Med den traditionella pimpeltävlingen och nere vid mina föräldrars båthus, med blandat intresse. Där ingen fick fisk, men mamma vann på lottdragningen. Där jag har tagit några skidturer, för sig själv och som transportmedel till gymmet. Där Jonna har provat att rida för 1a gången i sitt liv och alla barn har åkt snowracer och kört miniskoter. Ibland har dom gnällt att dom inte vill gå dit, men sen är det ändå i full gång med lekar hela dagarna – även utan fordon eller djur. Som jag sagt förr, bara att gå ut föder fantasi, rörelseglädje och gott humör.

Löpturen med Elin och skidturen över Blåsjöfjället med syster Mia. Kära träningstraditioner under vackraste omständigheter. Som gjorde mig precis lika glad som på bilden.

 

Barnens lycka. Jag blir så glad av att se hur kul kusinerna har ihop. Det är många år mellan yngsta och äldsta, men ofta hittar de lekar där alla kan vara med. En av höjdpunkterna var att gå påskkärring/gubbe till grannarna. En annan var islandshästarna hos granngården där vi även åt middag en kväll, samt dagen i slalombacken med mina storbarn. Den är värd ett eget inlägg.

 

Alla goda ätbarheter. Lite av allt gott kommer i ett eget inlägg, som kanske kan ge idéer till din kommande matlagning. Och ännu mer har jag njutit av sällskapet. Mina älskade föräldrar och syskon med familj. Vi har alla våra egenheter och som vuxna är det lätt att våra vanor krockar, men mest av allt har vi väldigt roligt ihop. Sitter i timmar varje måltid och pratat om stort och smått.

Jorm i sig självt. Strålande sol eller inte – jag mår så bra av att vara här. Får energi i kroppen och lugn i själen. Har du någon plats där du känner så?

Det var lite av allt och mer av min insamlade content kommer framöver. Nu önskar jag dig en skön annandag påsk och fin start på nya veckan. Min spenderas med bilåkning, fulltankad med allt ovan. Stor kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras