FILM: 4 stående coreövningar

Föredrar du stående coreövningar framför liggande?

Av rent praktisk skäl, ifall du kör dina coreövningar i superset med andra stående övningar och vill att bytet ska gå smidigt. Eller om du skadat dig, gjort en operation, är gravid eller annat som gör det jobbigt att ta dig ner på golvet? Veckans träningsfilm är för dig. Dessutom är det ju ofta så vi använder våra muskler i vardagen, när vi ”bär barn på ena höften”, flyttar ”disken upp i skåpen” och ”håller balansen på tunnelbanan” m.m. Sällan att vi har samma nytta av en stark core liggande.

P.S. Som vanligt är tempot det dubbla mot verkligheten, så ta det lugnt och se till att bibehålla kontakten med dina coremuskler. D.S.

4 stående coreövningar

  1. Stående corerotation – med hantel, skivstång, kettlebell eller annan vikt. Tänk att du suger in- och spänner åt magmusklerna från sidan mot mitten av ryggraden. Lika många för varje sida.
  2. Windmill – håll kettlebellen på rak arm upp mot taket och glid ner med andra handen på andra låret. Lika många för varje sida.
  3. Antirotation – tänk att du ska häva en rotation i bålen. Stå en bit från fästespunkten av ett gummiband eller en dragmaskin. Stå med sidan mot och kom ut med raka armar några sekunder, sen in och vila o.s.v. Lika många för varje sida.
  4. Corestabilitet på bosuboll eller balansplatta. Steg 1. Stå stabilt och stilla. Steg 2. Lyft ena benet. Steg 3. Rotera fram och bakåt med benet. Lika många för varje sida.

Upplägg: Lägg in 1-2 övningar i samband med din övriga träning eller kör samtliga som ett enskilt corepass. Förslagsvis 3 x 10 repetitioner per övning och sida.

För mig blir det ett styrkepass till fredagsfys där jag absolut kommer blanda in någon corespecifik övning. Och i morgon ser jag fram emot försa instruktörsledda yogapasset på säkert en månad, där coren är med i varenda position. Skönt. Har du några inplanerade pass att längta efter?

KRAM! /A

Fler pass med coreövningar hittar du här:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.