Hur du skapar grund och rörlighet i ett – styrkepass med 3 uppmjukande övningar

Sitter du också och väntar på bättre tider?

Jomen faktiskt, det gör jag. Är inte på topp just nu och hoppas verkligen på ljusare tider, vilket kanske skiner igenom i mina texter? Har svårt att släppa tankarna på min vän Terese och hennes familj, som nu även gått ut i sin blogg om läget. ”Sköt dig själv och..” nej, finns det något dummare uttryck? ”Sköt dig själv för att ge till andra” stämmer däremot.

Idag ska jag besöka Terese på Karolinska och gör mitt bästa för att samla kraft. Och jag hör hur dumt det låter, för den som verkligen behöver krafter är ju Terese, men även vi runtomkring. Självklart är det ok att gråta och vara svag, låt det ta sin tid, men sen måste man blicka framåt igen. Se till det som verkligen hjälper dig och dom du älskar.

Gråta kommer jag inte kunna låta bli när jag återser min kära vän på sjukhuset och när jag tänker på henne, men jag kommer även göra vad jag kan för att finnas där för henne framöver. För det – och annat som pågår i mitt liv – vill jag hålla ihop. Och där är träningen ett viktigt andningshåll. Där jag grundar för styrka, vilket faktiskt även sprider sig till det mentala – och dom omkring.

Lång inledning, men jag vill att du ska veta var jag står just nu. Och här några sköna uppmjukande övningar jag rekommenderar att lägga in i dina pass. Ett bra sätt att nyttja tiden i pauserna mellan dina tyngre övningar. Om du inte heller alltid har tid att köra både längre yoga- och styrketräningspass.

Grund och rörlighet i ett – styrkepass med 3 uppmjukande övningar

Efter varje set marklyft gör du..

..djupt utfall med höftöppnare. Sjunk ner i ett djupt utfall och pressa gärna främre knät lite mjukt ut åt sidan för att öppna upp höften. Känn även hur det stretchar i höftböjaren och framsida lår.

Efter varje set med knäböj gör du..

..framåtlutad stretch för baksida lår. Fäll över ett rakt, främre ben så att spänningarna släpper.

Efter varje set med utfall gör du..

..djup huksittande med armsträck upp mot taket. Hur övningen går till hittar du här.

= ett komplett pass för ökad styrka och rörlighet med fokus på underkroppen. Upprepa förslagsvis 4 x 10 repetitioner för varje styrkeövning och håll rörlighetsövningarna tills du känner att spänningarna släpper.

Samla kraft var det ja. Jag gör mitt bästa och hoppas du också tar hand om dig på olika sätt. För din egen skull och dom runtomkring. Stor kram! /A

Fler läs- och filmtips på tema smart träning och uppmjukande övningar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras