Så skapar du en roligt, rörlig hemmiljö – 6 tips med Abilica Active

I betalt samarbete med Abilica

abilica active

ÄNTLIGEN får jag berätta om vad jag, Terese och barnen har smugit med en tid tillbaka!

Du som hängt med oss ett tag minns kanske vår resa till Norge i november? Där träffade vi teamet på företaget Abilica som smidde stora planer inför just det här. Abilica Active – ett nytt koncept med rörelseredskap som vill uppmuntra till glädje att röra på sig tillsammans som familj. Alltså en supermatch med min och Terese inriktning på Rörelseglädjepodden och även våra i privatliv som flerbarnsföräldrar. Därför är vi så glada och stolta att idag få gå ut med vårt ambassadörskap för Abilica Active, som jag vet kan ge oss alla mer rörelseglädje.

Som du kanske sett kämpar min fantastiska vän just nu mot cancer. Jag är väldigt ledsen att Terese inte kan delta vid lanseringen rent fysiskt. Känner mig halv utan henne i det här men som du ser – hon är med oss ändå. Det här gör vi tillsammans, även om det är jag som skriver och presenterar det. Och med tanke på att Terese verkligen älskar att leva ett aktivt familjeliv och vill att vi andra ska röra på oss i hennes ställe just nu, känns ämnet ännu viktigare att lyfta.

Så skapar du en hemmamiljö som lockar till aktivitet

Visst finns det en klick elitidrottare och hårt satsande motionärer, men för majoriteten av oss – speciellt barn och familjer, måste rörelse vara enkel och rolig. Vi lever inte för att träna som förstnämnda, men tränar och rör på oss för att berika allt övrigt. För att det är kul och vi må bra av det. Speciellt barnen lever i nuet och väljer det som lockar för stunden, men även många av oss vuxna funkar så. Och genom att göra rörelse lättillgänglig sänker vi ribban enormt.

Stillasittandet ökar i alla åldrar och ofta är det just där hemma vi hamnar i soffan. Det är förstås ok, vi behöver ju även vår vila, men att få in rörelsepauser och aktiv lek gör stor skillnad för hälsan. Jag har skrivit mycket om fördelarna med att röra på sig och det har du säkert koll på, men hur gör man det rent praktiskt?

6 tips för ett roligt, rörligt hem ihop med Abilica Active

1. Lättillgänglighet. Som jag nämnde måste det vara enkelt. Hantlar i garderoben kommer förmodligen stanna i garderoben, medan prylar du har framme används.

2. Släpp perfektion. En stilig vas från faster Lisa eller skratt och rörelse? Ibland måste vi välja bort något bra för att få något bättre. Och ibland behöver vi inte kompromissa, med rörelseredskap i fina färger som smälter in i hemmiljön.

3. Placera ut ”rörelsestationer” i hemmet. En gymboll är t.ex. omöjlig att låta bli på vägen till toaletten, häng upp ringar i hallen, blås upp ballonger och lägg en mjuk matta i barnrummet som lockar till kullerbyttor och andra konster.

4. Bollar. Oavsett form – alltid lika populära att trixa med, kasta till varandra, göra olika lekar med eller använda i sin träning.

5. Öppna ytor. En massa möbler är överskattat om du vill ha plats för rörelseglädje. Ge utrymme för aktiva lekar, som att hjula, springa, dribbla med boll, hoppa hage eller hopprep på.

6. Prioritera pauser. Allt svårt blir lätt när du fått in det som en vana i livet och fram tills dess kan du behöva träna på saken. Ställ klockan och lämna skärmarna eller andra sysslor för att röra på er tillsammans en gång i halvtimmen. Vi är ju skapta för att röra på oss och med tiden hittar kroppen tillbaka till suget. Då kommer längtan efter att upp och hoppa automatiskt.

Abilica Active – nytt koncept med rörelseredskap för barn och familjer

På bilderna ser du flera av de olika produkterna från Abilica Active som du kan spana in här. Jag kommer även ge fler kul idéer du kan göra med dem framöver, både fysiskt vid dagens pressträff och event, samt digitalt i mina olika kanaler. Världens roligaste uppdrag. Något redskap du blir sugen på att testa av dom jag visat dig här?

Kram! /A

10 kommentarer
  1. Förstår att du känner dig halv, hoppas dagens pressträff går bra. Fint du skrev om Terese. Fina bilder och vilket underbart koncept. Stor kram!

    1. ja, det här var ju vårt gemensamma drömsamarbete. Jag försöker dock hålla henne inkluderad och uppdaterad <3
      Det är verkligen fina grejer med ett bra budskap. Helt i linje med det jag (och du med ju) står för. Stor kram tillbaka!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras