Bestiga Klumpliklumpen med barn

klumpliklumpen, vandra

– Vi kan väl gå upp för Klumpliklumpen!

..tyckte syster Mia i morse. Hon hade länge tänkt att det vore en fin tur med barnen. Att ta pappas sexhjuling så att dom kunde åka de första 3 kilometrarna upp för Kvarntjärnsvägen och sen gå med oss resterande 3 till toppen därifrån.

Klumpliklumpen

Bra idé tyckte jag, men det började sådär. Jonna blev osams med sina bröder och vägrade åka med. Ville gå med oss vuxna och det var ju ok, men skulle hon orka hela vägen?

”Jag skulle hellre spela 1000 fotbollsmatcher! Finns det någon i hela universum som tycker det här är kul?” klagade Hampus. Övriga storbarn också, liksom vi vuxna över helt galna flugfän. Dom som gnällde minst var egentligen Hjalmar och Ella, 6 och 4 år. Minstingkusinen fick lite bärhjälp ibland och förmodligen tänker de inte lika långt som oss större. Tar ett ledkors i taget.

Klumpliklumpen

Vet inte hur många timmar vi gick, för det är ingen enkel terräng för att ta sig till Klumpliklumpen. Uppför uppför, ris, myrmark, bäckar och sten. Ett litet hjortron såg jag också, icke ätbart än, men vi hade packat med oss andra goda mutor. Russin lockade barnen längs vägen…

KlumpliklumpenAnna Lissjanis Klumpliklumpen

..och i toppstugan på Klumpliklumpen tog vi skydd för den hårda vinden och fikade ännu mer. Där och då var alla krämpor bortglömda och alla oerhört nöjda.

Anna Lissjanis på Klumpliklumpen

Blod (från ihjälsmällda mygg), svett och tårar (skoskav och syskontjafs) – VÄRT! Det är verkligen magiskt att komma upp och känna friheten såhär på fjället. 365° panoramavy, ruset från storheten och att dessutom tagit sig upp på egna ben.

12 personer mellan 4 och 69 år – häftigt äventyr att göra ihop. Och på vägen hem gick det desto lättare. Barnen sprang i förväg och jag är så imponerad av alla.

Även vintertid är det fantastiskt uppe på Klumpliklumpen och lättare att ta sig med skidor eller skoter. Här kan du se hur det ser ut där då. Kram! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras