Snäckö – mina drömmars spa på Åland

Anna Lissjanis, Snäckö, Åland

Hej från Snäckö!

Snäckö. Ja, visst hör man på namnet att det är en skatt? Som en vacker snäcka i barnets värdefulla samling, full av personliga minnen och känslor. Det har den här platsen blivit för oss. För 3e sommaren i rad har vi rest till denna halvö på Åland och nu är kroppen programmerad med förväntan.

Snäckö – mina drömmars spa på Åland

Redan på Eckerölinjen, färjan över från Grisslehamn, känner jag..

Anna Lissjanis, fötter, Snäckö, Åland

..solvarma klippor under fotsulorna. Nedanför det lilla huset vi hyr har vi en egen strandtomt med klipphäll och brygga.

Anna Lissjanis, Snäckö, Åland

Visst kan sandstrand vara härligt, men det här är snäppet bättre tycker jag. Kanske t.o.m. det bästa med stället på Snäckö. Att gå barfota, ligga och vila, träna och leka på klipporna.

Jonna, Snäckö Åland

Svalkande dopp i havet. Egen brygga ca 20 meter från stugan är fantastiske lyxigt. Den här gången har det varit kallt i luften mot tidigare år, men vi har ändå badat flera gånger om dagen. Oavsett höll vattnet sig på 18° och barnen håller sig varma med att springa upp och ner och hoppa.

frukost, snäckö, Åland

Den avslappnade känslan av klockfria dagar. Det bästa med att vara bara vår egna familj är att vi tar allt som det kommer. Äter ihop, men ibland blir frukosten kl 11.30 och en fika till lunch. Semester för mig är att bryta mot all struktur vi vanligtvis har.

Anna Lissjanis, massage, snäcköAnna Lissjanis, spa, snäckö

Massage. Ingår inte alltid, men om man har små smartingar som vill tjäna pengar till något obegripligt internetspel kan man få både hårbotten-, rygg- och rumpmassage. Jag blir så avslappnad här att jag t.o.m. har börjat läsa en bok. Bra tecken, för det är något jag sällan har ro till annars.

Hugo, hampus, pil snäckö

Pilkastning och Yatzy är Hugo och Hampus favoriter. Ja, alla barnen har med sina mobiler/iPads också, men dom bryter gärna av med bad eller spel. Allt blir så mycket enklare med aktiviteter direkt utanför dörren.

bastu, snäckö, Åland

Bastu. Inget jag gillar direkt, tycker det är obehagligt att andas däri, men Jonas och barnen använder den flitigt.

Hampus, minigolf, Ålandminigolf, getabergen, Åland

Minigolf. Det är tradition med en runda på Getabergen, bara någon mil från huset på Snäckö. Där spelade vi i lag igår, jag med Jonna i team ”Sporty Spice” och vi vann. Bakifrån. Jag har sällan varit bäst på något, men med tankekraft kan man bli det ändå och det vill jag gärna lära mina barn.

ålandspannkaka

Traditionell Ålandspannkaka. Vid minigolfbanan finns även restaurang och ett café där vi alltid fikar. Ingen gillar sviskonsylt som egentligen hör till, men pannkakan brukar åtminstone några i gänget välja så att alla kan få sig en smakbit.

Jonna Lissjanis, Åland

Det är så lätt att må bra här. Nära vattnet, vinden, marken, solen och mina favoritpersoner. Jag älskar att vakna före dom andra, dricka kaffe med blicken över vattnet och smyga ut på de solvarma klipporna. Träna, ta ett morgondopp och sen äta en andra frukost med familjen och prata om vad vi ska göra under dagen.

Åland, snäckö, Anna Lissjanis, klippor

Eller inte göra. Att ”bara vara” är det primära här på Snäckö.

Idag reser vi hem, men det känns ändå lite lättare då vi har ännu en tur hit framför oss. Om 2 veckor spelar Hampus en fotbollscup här på Åland så då har vi hyrt stället igen. Kan inte tänka mig bättre avslutning på semestern.

Önskar dig också en riktigt skön söndag. Varm kram! /A

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras