6 prylar jag inte vill vara utan

Det bor ett litet prylfreak inom mig.

Jag är en svävande drömmare, en känslomänniska, men det balanseras upp med prylar som gör tillvaron lite skönare. Själva mekanismen bakom dem och krångliga detaljer bryr jag mig inte om, men så länge de hjälper mig utan strul är jag glad. Och då snackar vi inte bara träningsutrustning. Jag vågar knappt uttala hur många aktivitetsklockor jag äger, hörlurar och hushållsapparater, men det är några absoluta favoriter jag använder mer än andra. Här hittar du dom.

6 prylar jag inte kan vill vara utan

Äggkokare /Anna Lissjais

1. Äggkokaren. Jag fick den från min lillebror för ca 100 år sen, en pryl som kan verka onödig men jag använder nästan dagligen. Ägg är ju så GOTT, praktiskt att ha med sig, passar till det mesta, fullproppat med näring och lättlagat. Ännu mer med en äggkokare.

I med äggen, mängd vatten efter antal ägg och önskad konsistens, kontakten och piiiiiiiiiiip när de är klara. Så högt att du omöjligt kan missa!

2. Cykeln. Och cykelväskan från Weathergoods som slukar både dator, träningskläder, matlåda, kamera och står emot utmanande väder som du hör på namnet. Att cykla är absolut smidigaste färdsättet i Stockholm city tycker jag. Man slipper köer, kan ta genvägar och gå med cykeln på trottoaren om enkelriktat. Jag är i akut nöd av en ny p.g.a. bara en fungerande broms, hoppande växlar och en sadel som sjunker ner i botten, men jag slipper i alla fall bli bestulen på min kärna skrothög.

sony_hogtalare

3. Min trådlösa Bluetooth-högtalare. Den används också dagligen till att lyssna på podcasts, musik när jag hänger tvätt och lagar mat, samt varje kväll för att somna in till ljudböcker av tvillingarna. Efter läxläsning får de välja en saga att lyssna på från Storytel. Smidigt och betydligt billigare än att köpa sago-CDs som vi gjorde när Hugo och Hampus var små.

Moccamaster /Anna Lissjais

4. Moccamastern som ger mig gott kaffe varje morgon. Ofta förbereder jag den med vatten och bönor kvällen innan och kan på morgonen slå på den på vägen mellan sängen och badrummet. Och till samma varmdrycksfamilj en rymlig vattenkokare. Jag är även en stor tedrickare och använder den dessutom till att snabbare och mer miljövänligt koka upp vatten till pasta/potatis.

5. Min iPhone. Inte helt oväntat kanske, men där i har jag halva mitt liv. Alla kontakter, mail, Instagram, Safari, kalender, Spotify, klocka, stegräknare, kartfunktion, WordPress-app, kamera, anteckningar, Messenger, Bank ID…  Ja, och den där funktionen att slå ett nummer och prata med någon ibland. Min ständiga följeslagare, även på träningspassen.

6. Hörlurar. Jag lyssnar JÄMT på musik, podcast eller ljudbok när jag cyklar, går, styrketränar, åker skidor och ibland även hemma. Och smidigast för rörelsefrihet är trådlösa lurar, helst små som funkar under mössa och cykelhjälm. Jag har testat en hel del olika, men nu för tiden snor jag oftast Hampus Apple iPods.

Förr var jag även beroende av mina pulsklockor, men efter att fler av de jag äger strulat på olika sätt har jag helst slutat använda det. Nu springer jag inte heller p.g.a. knät, men även i somras var det skönt med så lite teknik som möjligt. Jag vet ändå hur långa mina favoritrunder är och siktar inte på några rekordtider. Uppskattad ansträngningsgrad räcker för mig.

Vilka prylar vill inte du vara utan vid träningen och livet i allmänhet? Tänk eller skriv i en kommentar. Kram! /A

3 Comments
  1. 1. Hörapparaterna tillsammans med bluetooth sändaren som alltid hänger runt halsen. Jag både hör vad folk säger och kan lyssna på poddar, böcker, musik osv direkt i de små apparaterna. Utan dom e jag körd!

    2. Kaffeapparaten där hemma, vad vore livet utan kaffe

    3. Telefonen (i mitt fall Iphone), man har ju ”hela livet” i telefonen. Sant men ganska skrämmande

Leave a Reply

Your email address will not be published.