Kettlebellpass med styrkefokus – 8 övningar för hela kroppen

Pssst! Vill du ha ett härligt, svettigt kettlebellpass?

Vi kan ju låtsas att det är vad jag viskar till Therese på bilden och nu vidare till dig. Precis som förra veckan har jag plockat program från tiden jag erbjöd PT-online från arkivet, den här gången alltså ett kettlebellpass.

Kettlebellpass är så enormt tacksamma just eftersom du både kan få upp pulsen med dem, kopplar på dina viktiga coremuskler i alla övningar, kan träna rörlighet och styrka för hela kroppen. Dessutom är det ett redskap du både hittar på gymmet, kan köpa hem och som jag på bilden nedan – ta med på resan för allsidig träning. Fler fina fördelar hittar du här och i veckans program använder vi kettlebells som styketräningsredskap.

Upplägg: Värm upp med svingar, annan pulshöjande övning eller en rörlighetssekvens. Även övning 1 är ger bra uppvärmning – spänsthopp. Kör sedan en övning i taget eller två i superset med varandra. Här planerat för en ”lätt” period med många repetitioner, men du kan även öka vikterna och göra 8-12 repetitioner om det passar dig bättre.

Kettlebellpass med styrkefokus – 8 övningar för hela kroppen

  1. Spänsthopp, 3 x 8-15 reps
  2. Stående rodd med alternerat drag eller gorillarodd, 3 x 8-15 reps/sida
  3. Kettlebell thrusters/axelpress, 3 x 8-15 reps/sida
  4. Utfall med press, 3 x 8-15 reps
  5. Situps med kettlebell på rak arm, 3 x 8-15 reps
  6. Sumo marklyft med axeldrag, 3 x 8-15 reps
  7. Väderkvarnen/windmill, 3 x 8-15 reps/sida
  8. Korsfästningen/sidoplanka med axellyft, 3 x 8-15 reps/sida

Spar gärna ner passet på din mobil eller kika in på bloggen när du ska träna. Eller plockar du ut de övningar du önskar och kompletterar med det du redan tränar. Variation är guld för både kroppen och motivationen, så hoppas du hittar något nytt du vill prova.

Önskar dig en skön söndag nu. Kram! /A

Fler rekommenderade kettlebellpass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras