Gå – jogga – spring – upplägg när du ska komma igång

Gå – jogga – spring..

..gå – jogga – spring, gå – jogga – spring, gå – jogga – spring. Fyra omgångar körde jag med det här upplägget igår morse, utan koll på vare sig tid och hastighet. Kanske ½ minuts gång, någon minuts jogging och en till minut med sprintintervaller? Jag vet inte. Min klocka tog slut på batteri mitt under rundan så jag kan inte ge dig några exakta siffror. Istället utgick jag från principen ”så långt och fort du orkar”. För jag menar – gör du ditt bästa spelar några siffror ingen roll. Anstränger du dig så mycket du kan utifrån dagsform kommer det ske en förbättring, om det är vad du eftersträvar.

Men jag vet. Är du som mig, en siffer- och kontrollmänniska, lockar det att hänga upp sig på tekniken, oavsett syfte med träningen. Då är det här upplägget ett tips, där du får effektiv träning och skön mjukstart inför varje intervall i form av gång och jogging. Passande för dig som är nybörjare och behöver vänja dig med att springa snabbare sträckor, blandat med lugnare, men även för oss som varit igång ett tag. Som är inne i en stressig period och mår bra av att lugna ner dig och anpassa din träning efter dagsform. Hur länge du väljer att gå/jogga/springa bestämmer du själv efter din erfarenhet och känsla, men ett förslag är det här:

Gå – jogga – spring – perfekt upplägg när du ska komma igång

  1. Gå 1 minut
  2. Jogga lugnt i 2 minuter
  3. Spring så snabbt du orkar under 1 minut
  4. Upprepa ovanstående 4-10 gånger

Tidsintervallet väljer du själv efter vana och dagsform.

För mig lockade naturen minst lika mycket som själva löpningen igår. Tror du ser varför.

Vi har haft några kalla dagar här i Stockholm som resulterar i denna sagovärld. Utan klocka är det dessutom ännu lättare att njuta av det runtomkring tycker jag. Och varvet längs Djurgårdskanalen kan jag utan och innan, därför lätt att lägga upp passet ”fram till bron” eller ”till huset på kullen”. Ett roligt sätt att låta omgivningen styra sitt pass på och njuta av skönheten i ett.

Hoppas du får en fin dag. Kram! /A

Fler inlägg för dig som gillar att springa

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras