Nyårsafton 2019 -2020, timme för timme i bilder

Årets sista dag – ett avstamp mot vårt nya!

Om vi ser till symboliken i det hela. Nyårsafton 2019 kan ju har varit som vilken dag som helst med andra perspektiv, inte ovanligt – även laddad med ångest. Känslan beror på omständigheter och erfarenheter du vet. Jag vill gärna se en meningen i allt, med nyårsafton att fira vår nystart? Samtidigt hade jag gärna plockat bort pressen på att det måste vara så “högtravande, perfekt och 100% lyckligt”. Förstår du vad jag menar? Jag tycker ofta mer kravlöst spontana dagar är bättre och tror känslan inför högtidsdagar som dessa är extremt tudelad. Älskade eller ont i magen? Vad känner du?

Jag hade inte samma glada förväntan över min nyårsafton 2019 som annars, men är tacksam över många älskade personer runt mig i vackra Jorm. Här kan du hänga med i form av bilder precis som på julafton.

Nyårsafton 2019 -2020 i bilder

8.45-9.45 löpning. Jag tog sovmorgon och sprang sen årets sista tur med 4 x 4 minutersintervaller (2 minuters mysjogg mellan varje). En riktig rivstart på dagen som alltid ger powerkänsla och energi. Bilden ovan är från en annan dag, men tycker den förmedlar känslan bra.

10.30-11.30 frukost. Ofta får vi väcka våra “10-sovande” jullovsbarn och äter fram till lunch. Alla tider är framskjutna, den här dagen lite extra för att vi ändå skulle vara uppe till över 12.

12.00 gled vi ner till sjön. Det hade regnat en dag och sen frusit på, så gården var som en skridskobana. Det tyckte barnen var roligt och åkte på rumpan ner för Lassebacksvägen. Sen skuttade vi vidare över lägdan ner till sjön, kollade isen (inte att lita på) och tog några fina bilder med solen kämpande bakom fjällen.

15.00 – playtime. Efter lunch spelade vi couronne och charader. Så kul och jag blir lycklig i själen att se hur tajta kusinerna är. Nu är “bara” systerdotter Olivia här, men även småkusinerna Hjalmar och Ella börjar växa ikapp gänget.

16.00. plåtning i nyårsstassen. Ingen avancerad sminkning, men i alla fall stjärnörhängen och den traditionella paljettkjol jag haft sen några år tillbaka. Vi försökte oss även på en gruppbild där barnen såklart ville ha med sig katten Sotis. Han var inte lika förtjust och somliga storbarn höll sig också undan. Blev ändå en ok bild av livspusslet och några av mina älskade familjemedlemmar.

18.30 åt vi nyårsmiddag. Till förrätt – kantarellsoppa, huvudrätt – oxfilé med klyftpotatis, kokta grönsaker och bearnaisesås. Klassisk meny hos oss.

20.00 spelade vi Bingolotto. Med blandad entusiasm. Vi vann flera nya lotter sist vi spelade, så det var bara att hugga i. Barnen tycker i alla fall det är jätteroligt och jag tog tillfället i akt att smygfota när alla var samlade. Vinst? 100 kr.

21.00. åt vi efterrätt. Ännu en traditionell ätbarhet – mammas rånkoppar med glass, grädde och hjortronsylt. Så gott. Därefter bjöd Olivia på trolleri och vi spelade Kahoot! som barnen fixat. Rekommenderad app för att skapa egna, interna frågesporter.

23.00 gick vi ut. Mamma och pappa skickade upp kinesiska ljuslyktor, vi tände tomtebloss och gjorde snögubbar. Det hade dumpat ordentligt med kramsnö att bygga av.

00.00 skålade vi in det nya året. Barnen ville inte gå in, så det fick bli bubbel i sken av marshaller.

Hur var din nyårsafton 2019? Kram! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning