Julafton 2019, timme för timme i bilder

God fortsättning fina du!

Är det inte underbart att man inte ens behöver fundera på sina hälsningsfraser den här högtiden? På julafton – god jul, sen god fortsättning, gott slut, gott nytt år… Samma med mat, pynt, TV-program, tomte och för somliga av oss – kläder och träning. Jag menar, hjärnan använder vi tillräckligt mycket annars, så jag tycker det är rätt soft att glida på alla traditioner. Med viss överdrift såklart, men tror du förstår vad jag menar.

Min julafton 2019 var i alla fall väldigt traditionell, förutom att jag saknade min syster med familj. Annars ett upplägg jag gärna håller fast vid år efter år.

Julafton 2019, timme för timme i bilder

7.45. gav jag mig ut för den årliga juljoggen. I vanliga fall brukar jag möta upp min vän Elin (bilder från ett annat år), men i år jobbade hon så det fick bli en egen tur. Vi har vår pratjogg (alt. promenad eftersom hon är gravid) innestående och hon var ändå med mig i tankarna, liksom Terese. Dagens 1a julklapp gick till Cancerfonden och insamlingen ”Spring för Terese i jul”. Spana gärna in och haka på den peppande och viktiga gruppen här.

9.30. åt vi gemensam frukost. Ingen tomtegröt och bild från en annan morgon, men samma lugna känsla och timslånga pratstund.

11.00. gick vi ut för luft och lek. Pappa har tagit fram skotern som åker uppför backen med, sen ner med diverse åksaker. Lätt att locka fram barnasinnet i snön.

12.30. satte vi på våra traditionella juloutfits. I alla fall jag och brorsan som har haft samma klänning/kostym i flera år nu. Visst blir det en poppig kontrast mot snön med det röda?

13.30. åt vi sill-lunch. Vi delar upp julmaten på 2 sittningar, med fiskrätterna till lunch och kött/varm mat till middag. Det här du ser på bilderna ändå det absolut godaste tycker jag.

15.00. är stående fika-, sov- och skärmtid. Kalle Anka är alltid på, men ingen är direkt intresserad. Dock en bra ursäkt till att slumra till i soffan en stund och/eller kolla läget på Internet.

17.00. knackade tomten på. Ovanligt liten? Jonna gjorde en kanoninsats i rollen och i år kändes mängden klappar lagom. Stora barn önskar sig stora/dyra saker, så det blir inte så många, men desto mer använda. Morbror Jonas är ändå bäst på att köpa presenter. Nu varsitt pingisracket till Hugo och Hampus, spelet ”sänka skepp” till Junior och ett målarkit till Jonna.

18.00. lekte vi med allt vi fått. Jag muggen du ser ovan – klockren va? Pingisbilden var från dagen innan, men barnen sprang ut i garaget och spelade med sina nya rackets titt som tätt även på julafton.

19.30. åt vi mera mat. Av detta är mammas revben med brunkål och rökt kött med pepparrotssås godast enligt mig.

20.30 och fram till läggdags mumsade vi vidare på julgodis, snackade och skrattade bort sminket över Pictionary. Hysteriskt roligt när man ska försöka rita och gissa diverse omöjligheter.

I det stora hela en riktigt fin och minnesvärd julafton ihop med flera av mina favoritpersoner, därav förevigad här i bloggen, men jag tycker även om dagarna såhär efter. När spänningarna lagt sig och vi tar allt lite mer som det kommer.

Hur var din julafton 2019? Kram! /A

4 Comments
  1. Jag o familjen (man och 2 barn) åkte till fjällen i år och åker skidor. Underbart! Julafton i underställ, bara lite väl utvald julmat, lite mindre paket (pga platsbrist) men sååå avslappnat och mysigt. Hoppas vi kan göra detta flera gånger!

Leave a Reply

Your email address will not be published.