Personliga listan: Älskar, saknar, önskar…

Älskar, saknar, önskar…

Det var länge sen jag delade en måndagslista, men nu så. En lista jag tänker att du kanske också tycker är kul att fylla i? Den här har jag publicerat förr, men det var bra länge sen och uppdaterad med dagens status vid påståendena..

Jag älskar..

..julen och allt som hör den till. Spänningen, pysslet, röda kulor, maten, glitter och levande ljus i mörkret. Men mest av allt – att vara i Jorm. Där jag får massor av stressfri tid med min familj, lugn och naturkraft. Där små saker blir stora. Nedan en bild från när vi tog en kort promenad in i skogen och Jonna la granris vid katten Jackis grav.

Men det känns fjuttigt att bara skriva julen när det är så ofantligt MYCKET jag älskar. Allt från små vardagliga ting som att jag kan fortsätta cykla racer till jobbet hela vintern i stan. Min familj (oväntat?), magiska platser, vänner, foton, filmer och guldstunderna bakom såklart. Jag älskar ärliga, verklighetsberättelser utan filter. Saker som berör. Känslor.

Allt som får mig att känna är faktiskt en bra sammanfattning av det jag älskar mest. Kärlek, smak, styrka, energi, glädje, spänning. Mänskligt och inget originellt, men det blir så tydligt när jag skriver det.

Jag saknar..

..min farmor och som du ser på bilden – Terese. Det känns tomt att åka till Jorm utan att hälsa på farmor Siri nedanför Lassebacken, men jag blir påmind om henne varje dag i raggsockorna hon stickat. Terese är också med mig, vid varje löptur och ikväll – på Cancergalan. Jag ska gå dit med Martina och ser fram emot kvällen med blandade känslor. Förväntar mig både skratt och gråt, så vattenfast mascara är det som gäller. Och du kan också hänger med, kl 20.00 på TV4? ♥

Och fortsätt gärna även att springa för Terese och/eller bidrag till insamlingen Helena Olmås startat i samma namn. Varje krona gör skillnad för forskningen och alla drabbade. Swisha valfritt belopp med meddelandet ”BESEGRA 31250 [ditt namn]” till nr 9019514.

Jag tycker så mycket om..

..semesterlunken. Speciellt på magiska platser som den du ser på bilden. Innan jul bar jag på en inre stress, sov dåligt och var konstant trött och lättirriterad, men allt eftersom dagarna gått i Jorm har energi återvänt. Jag har sovit längre och längre, struntat i klockan och kommit in i ett skönt lugn. Harmonisk och tillfreds tar jag även hand om mig själv bättre, som en positiv uppåtspiral – och dom runtomkring.

Jag brukar..

..längta till morgonstunden med kaffe. Spelar ingen roll hur tidigt det är, men att få vakna till liv i ensamhet med den rykande koppen är guld. Ok, med sällskap också ibland, men helst ensam en stund först. Vardagar gör jag alltid i ordning kaffebryggaren med vatten och bönor kvällen innan så att det bara är att trycka på knappen på vägen till toan på morgonen.

Jag önskar mig..

..en massa nya upplevelser under 2020. Förändringar. Har ju skrivit lite om mina tankar och ledordet inför året. ”Fuck it!”. Att inte överanalysera. Tänka mindre, gå mer på känsla. Våga utmana, testa, känna, leva livet.

Jag behöver..

..mina vänner. Ännu en sak som jag skrivit en hel del om på sistone, men så är det. Nu längtar jag ihjäl mig efter min Derin, Ewelina, Milla, samt Martina, Helena och Jane som jag får träffa ikväll.

Jag fick…

..en långa pratstund med mina förändrar kvällen innan vi reste från Jorm. Så. Himla. Värdefull. Att ta upp saker på djupet, som vi sällan har tid/energi/tillfälle p.g.a. små stora öron runtomkring. Vi har aldrig snackat mycket känslor i min familj och därför känns det så bra att få lufta vissa saker. Känns fint att resa hem med en lite lättare själ och fullproppat hjärta.

Jag blir glad..

..av allt ovanstående och andra möten med människor. Som dig! Jag måste ha världens bästa läsare, så  fina, omtänksamma och tacksamma när jag lägger upp önskat innehåll. Och jag över interaktionen vid mina Instagrambilder, på Facebook och här i bloggen. TACK! ♥

Jag längtar efter..

..ett besök hos Eleonor på Salong Nytid. Jag har inte varit där sen den här bilden togs, på min födelsedag. Alltså 4 månader sen. Topparna börjar bli slitna och färgen är trist, men försöker spara mitt tunna, skandinaviska burr till bättre hårkvalitet efter att ha blekt sönder det en gång. Därför har jag medvetet låtit bli att behandla det så mycket.

Jag mår bäst.. 

..av rutiner. En daglig dos rörelse, gärna samma frukost jämt, gå till sängs kl 22, att vara kreativ o.s.v. Men jag mår även bra av kontraster till det, så ofta försätter jag mig i spänning. Kastar mig ut i nya projekt, söker kickar och har en stark drivkraft framåt. Ena hjärnhalvan, den vuxet logiska, bromsar medan äventyrs-Anna gasar. Lite av varje så mår jag som bäst, men jag har svårt att mixa mig till ”lagom” och dras därför gärna till det ena eller andra. Tillsammans tänker jag ändå att det blir en ok balans.

Igår reste vi den långa vägen från Jorm till Stockholm, med två dagar till att landa här innan allt drar igång. Vi har haft det så himla bra, men jag ser fram emot att komma in i vissa rutiner igen. Nu mer utvilad än på länge. Som jag nämnde är ett gott tecken den här julen att jag kommit såpass ner i varv att jag sovit som en gud. Det ska jag försöka fortsätta med, men inga konstigheter om även sovrutinerna pendlar.

Det var mitt. Vad älskar, saknar och önskar DU? Skriv gärna i en kommentar eller lägg in en länk om du bloggar om samma lista. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras