Vikten av kontraster och helgen ur mobilen #86

Ena dagen träning och ”skönhet på insidan”, andra dagen drinkar och rött läppstift.

Kontraster kompis. Jag tror verkligen det är grejen för oss, i livet över lag och vår träning. Att balansera med motsatser mot vårt vanliga och framför allt – saker vi mår bra av och tycker är kul. Ibland obekvämt till en början, att byta spår, lämna tryggheten. Men jag törs lova att det positiva av en förändring alltid överväger det negativa. Eller åtminstone gör oss en upplevelse rikare.

Är det något jag fick med mig av allt tungt som hände under 2019, är det att livet kan ta slut vilken jäkla sekund som helst. Att vi måste LEVA NU! Något jag inte är största experten på. Och att följa en plan är ju inte heller fel, det kan till och med ge frihet, men som kontrollmänniska mår jag bra även av att släppa taget ibland. Både i form av att inte alltid styra min träning och att släppa loss med vänner, vin och dans.

Vikten av kontraster och helgen ur mobilen #86

  • Miljöombyte är bra. Den här vintern har varit extra mörk och grå här i Stockholm, utan snö. Nu ser vi fram emot sportlovet och den bokade resan till snön och mina föräldrar i Jorm.
  • Marklyft 2 dagar i rad. Först vid egen träning i onsdags och sen torsdagens crossfit. På tal om att släppa kontrollen över sin träningsplanering, inte alltid optimalt. Men å andra sida en världslig sak för en vanlig motionär och gemenskap ger superkrafter. Länge sen jag orkade så tunga vikter, med 4 set 2or på 100 kg, trots trötthet från dagen innan.
  • Lugn jogg. Min start på fredagen bjöd verkligen på kontraster mot kvällen. En skön morgon runt spegelblank Djurgårdskanal för mig själv, så när som på några ståtliga svanar.
  • Partynatt med vänner. Helt sjukt vad jag längtat efter det. Derin och Martina hade jag inte hunnit prata med på länge, så en middag med dom och Ewelina på Kazai var underbar. Vi åt, drack vin, drinkar, cider och dansade till halv 3. Jäkligt kul!
  • Vilolördag. Säger sig självt med tanke på ovan och även barnen hade det lugnt med aktiviteter passande nog. Jag sov till kl 10, vi gick till parken en sväng, annars pysslade vi mest på inomhus, köpte hämtmat och kollade Melodifestivalen.
  • Söndagssport. Magiskt vad 9 timmars sömn kan göra. Jag vaknade med bra krut och sug efter en löptur. Det fick bli backintervaller i Lill-Jansskogen medan Junior spelade pingis. Lite senare var det Jonnas tur för gymnastik och Hampus hade fotbollsmatch. Fullt ös + planering inför veckan, för att sy ihop säcken med struktur, till skillnad mot att släppa kontrollen ibland.

Det var min helg, hur var din? Berätta gärna i en kommentar. Kram och hoppas du får en bra start på nya veckan nu! /A

Fler relaterade lästips:

2 kommentarer
  1. Jag upplevde också kontraster i helgen! Först en finsittning med mina finaste vänner på fredagskvällen följt av cider, prat och lekar till ett på natten. Sedan under lördagen var jag med två vänner och tittade på en tävling i racing nedför en backe vid universitetet. Söndagen bjöd på samtal med föräldrarna, handling och plugg. Supernice 😁

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras