”Jag KAN, men jag vill inte”-listan

Jag KAN, men jag vill inte..

..sluta dricka kaffe. För att få vitare tänder och slippa koffeindippar. Jag har ju provat och vet att det inte var några större problem efter första dagen, men smaken och stämningen – vill inte vara utan det.

..få 10.000-tals följare på Instagram. Tror jag i alla fall. Genom att visa mer hud, dra in magen, puta med rumpan och läpparna. Bara lägga upp stylade bilder skulle nog funka. Nischa mig mer, skriva provocerande – eller det många vill hör. Om det enda målet var att bygga en stor följarskara, men nä. Jag vill kunna stå för det jag lägger upp och har hellre färre följare som gillar det jag ärligt tycker om, än många som följer mig som något slags objekt eller för att irritera sig.

..äta exemplariskt utifrån hälsoaspekter. D.v.s. inga halvfabrikat, 100% miljövänligt, veganskt, sockerfritt – eller ”perfekt balanserat” mellan det som anses hälsosamt och ohälsosamt. Jag tror istället att mycket av det exemplariska kommer om vi släpper tankarna och låter kroppen styra lite mer. Varierat, regelfritt och med en stor dos sunt förnuft är bäst för mig, med tanke på min bakgrund och livsstil med träning och familj.

Blodpudding t.ex, något av det godaste jag vet. Min lunch tidigare i veckan. 

..tjäna dubbelt så mycket pengar. Det finns många jobbannonser ute för en marknadskommunikatör, men jag har valt ett yrke utifrån det jag anser viktigast. 1. frihet att styra mina tider och varifrån jag jobbar så mycket som möjligt. 2. att jobba med ämnen jag brinner för. 3. jobba med något där jag får utlopp för min fantasi och får styra mycket själv.

..bli ultralöpare eller klå mitt gamla rekord på milen. Eller svinstark styrkelyftare. Eller supersmidig yogi. Börja tävla i crossfit eller bodybuilding. Alltså satsa all min tid och energi på EN grej. Men nä, jag älskar verkligen vad allt mina olika sporter ger mig, trots att de kanske tar ut varandra i vissa fall (men även gynnar i många).

..bli smalare. Medveten om att jag är smal redan, men inte i jämförelse med förr och i somligas ögon ”bullig av muskler”. Det innebär inte att jag alltid är 100% supernöjd med min kropp, det tror jag ytterst få människor är, men mina missnöjda tankar kommer allt mer sällan. Och om dom dyker upp har jag blivit bra på att vända dom snabbt igen. Jag har både bevis på att jag varken blir mer älskad av andra, mig själv eller mår bättre av en smalare kropp, så varför? Aldrig att jag väljer ett så begränsat liv igen. Sjukt ovärt.

..gå på event vareviga dag. Jag har blivit gammal i blogg-gemet. Bortskämd med inbjudningar till olika event, goodiebags och pressutskick med produktprover. Det kan vara givande ibland, men jag är glad över min nya förmåga att tacka nej – eller ja till det jag verkligen vill. Vara selektiv med vad jag lägger min tid på.

..nöja mig. Jag har kämpat för- och uppnått mycket av det jag drömt om här i livet, som barnen, jobbet, ett hem med närhet till möjligheter, En Svensk Klassiker och andra loppäventyr, magoperationen till en hel och fungerande kropp med mera. Men jag har ett konstant sug efter att förverkliga och uppleva mer. Lära mig mer, växa, möta, se.

Livet är bra häftigt, eller hur? Och ofta kan vi lära av barnen, att nyfiket kasta oss ut för att uppleva och lära oss saker, men ibland är det du redan kan och har det bästa.

Hur ser din lista ut? Skriv gärna i kommentarsfältet. Eller om du bloggar – klistra in länken i en kommentar så att jag och andra kan läsa. Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras