Film: BOX WORKOUT – 6 övningar på 2 lådor

Hej hopp fina du!

Det är fredag vilket innebär träningsfilm här i bloggen, men den här gången en box workout i repris. Jag jobbar inte heltid såhär i Coronatider, har mycket annat att ta itu med och det är ju onödigt att uppfinna julet på nytt. Har du sett filmen tidigare har du förmodligen glömt bort den och gamla träningsupplägg rostar ju inte, även om originalet är från 2018. Dessutom är det extra passande med träning du kan köra hemma eller utomhus med enkla medel just nu.

Här ett exempel från ett pass, eller workout om man vill vara internationell, där jag använder två steplådor och en kettlebell. Sistnämnda kan bytas ut mot vilken slags vikt som helst, exempelvis en sten eller tung kasse. Och genom att jobbar en bit högre upp, exempelvis på två lådor eller bänkar, får du större rörelseutslag. Du kan alltså jobba djupare och därmed stärka kroppen inför vardagens olika påfrestande vinklar.

Jag visar dig sex övningar som passar bra att köra i cirkel och ger träning för i stort sett hela kroppen. Vill du komplettera – lägg gärna in en ryggövning (t.ex. rodd eller magliggande rygglyft), annars har du ett fullgod workout för hela kroppen här.

Box workout – 6 övningar på 2 lådor

  1. Sidohopp (alt. gå om du inte kan hoppa av olika skäl)
  2. Djupa push-ups
  3. Djupa sumo marklyft (med eller utan vikt)
  4. Dips
  5. Djupa utfall
  6. Fällkniv + bensax

Upplägg: Gör 10 repetitioner av varje övning direkt efter varandra. Vila en minut och upprepa 3-4 varv.

KRAM och hoppas du får en fin fredag! /A

Fler rekommenderade träningsfilmer:

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras