Kålwrap med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

* Betalt samarbete med HelloFresh *

kålwrap

Sugen på något riktigt fräscht?

Som en god, lättlagad och krispig kålwrap av somriga ingredienser? Då ska du testa denna med kyckling, avokado- och mangosalsa. En måltid som inte tar mer än ca 20 minuter att svänga ihop enligt önskemål och som passar perfekt när det är varmt ute. Lite nytänkande till din tacodag? Att använda spetskål som ”wrapbröd” är i alla fall inget jag hade provat tidigare, men riktigt smarrigt och smart. Jag gillar när det blir sånt där härligt krispigt tuggmotstånd.

kålwrap

Receptet hittade jag i HelloFresh digitala receptbok. Kanon för oss som tröttnat på våra rullande maträtter och behöver ny inspiration. Vill du ha ytterligare hjälp i köket, spara tid från inköp och vila hjärnan från planering, kan du även skräddarsy din matkasse via företagets prenumerationstjänst. Välj dina favoritrecept och sätt ihop din egen veckomeny med måltider av färska, näringsrika ingredienser.

Det jag annars kan dra mig för när det gäller att beställa matkassar till dörren är att man binder upp sig på något en lång tid, men med HelloFresh tjänst kan du hoppa över veckor, pausa eller avbryt din prenumeration när du vill. Dessutom är priset helt överkomligt tycker jag, exempelvis 825 kronor för 4 måltider som räcker till 4 personer. Välj mellan ”klassiskt”, ”familjevänligt”, ”vegetariskt” och ”snabbt och enkelt”. Och här hittar du alltså ett rekommenderat smakprov – kålwrap med kyckling, avokado- och mangosalsa.

Kålwrap med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

Tillagningstid: 20-25 minuter

Ingredienser 4 portioner:

 • 1 huvud spetskål
 • 600 g kyckling
 • 50 g majonnäs
 • 50 g panko ströbröd
 • 1 st mango
 • 2 st lime
 • 4 g cajun kryddmix (alt. egen kryddblandning)
 • 1 st avokado
 • 2 st rödlök
 • 4 msk olivolja
 • salt & peppar

Gör så här:

 • Skär av botten på spetskålen så att bladen lätt kan plockas isär.
 • Lägg 2-3 blad på varje tallrik.
 • Strimla kyckling och blanda med majonnäs i en bunke.
 • Häll i panko, cajun kryddmix och salt i bunken med kyckling. Blanda ordentligt.
 • Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja i en skål. Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar efter smak.
 • Stek kyckling i en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme, ca 7-8 minuter tills de är genomstekta.
 • Skala och tärna både avokado och mango i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök och dela lime i klyftor.
 • Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.

kålwrap

Varsågod att hugga in!

kålwrap

Inte bara en fantastiskt god kålwrap, visst är den vacker också? /A

Fler recept och HeloFresh mattjänst hittar du här. Du kan också läsa HelloFresh undersökning om svenskarnas matlagningskompetens, speciellt med grillen, där deras experter har svarat på de vanligaste frågorna.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras