Solo i ett somrigt Stockholm – bilder från min helg

Med samtliga barn på vift – vad gör man?

Ja du, det händer inte ofta att jag har två hela dagar som solo i ett somrigt Stockholm. Eller, det fick jag även förra året om du minns? Då jag skrev det här inlägget med 7 aktivitetstips inför ditt besök i stan. Och missförstå mig rätt, jag älskar mina barn över allt annat, men när jag vet att dom har det bra – skönt att bara rå om mig själv ett par dar. Inte ha EN enda tid att passa eller kotte att laga mat till än mig t.ex. Dessutom i ett soligt och somrigt Stockholm, alltså extra härligt att vara utomhus. Så här blev min helg.

Solo i ett somrigt Stockholm – bilder från min helg

Nr 1: sova ut. Även om man inte tänker på det stör säkert små ljud mer än vad vi tror. Totalt tyst och fritt från nattugglorna här hemma sov jag som en stock 9 timmar natten mot fredagen. Sen frukost framför småjobb som du kommer se i olika kanaler under veckan.

Ett par timmar senare tog jag en mysjogg på Djurgården. Inga intervaller eller annat, bara skön lufs i solen. Det är dagar som dessa jag får nypa mig i armen att faktiskt kunna springa, helt smärtfritt och nu betydligt mindre ansträngt efter att kommit igång ordentligt med löpningen under våren.

ensamhelg

Efter joggen – långlunch med Martina. Vi beställde varsin sallad från Curb Food och satte oss i Nybrokajen. Magiskt väder och massor att prata ikapp sen sist vi sågs. En himla härlig stund.

Efter lunchen detta: siesta på Kampan med musik i lurarna. Rörde inte en fena och småslumrade i solen. Bada? Näe, jag gillar fortfarande inte poolvatten värst mycket. Offrar mig ibland för barnens skull, men utan barn – nej tack.

Sen kom rastlösheten och då – några ärenden. Jag hämtade bland annat ut en present från Abilica med smått och gott inför sommaren. Tack snälla! ♥

Kvällen spenderades så här: med en mix av plockmat/glass/film/smygjobb. Bilden är från förr, men samma favorit i fredags. Och jag vet, borde kanske passa på att vila från datorn, men kan allvarligt talat inte slita mig från roliga projekt. Det är problemet (eller ofta fördelen) med att jobba med sitt stora intresse.

Morgonen efter – crossfit! Det jag dagen innan skrev att jag skulle ”pausa en månad”, men fick ett starkt sug efter dagen därpå. Tur att man får ändra sig. Jag vaknade 30 minuter innan ett pass kl 07.30 på F4Life Crossfit Stureplan och ”jo, jag hinner!”. En snabb kaffe och proteindrink senare var jag där för en timme med både rörlighetsövningar, givande teknikträning och en svettig wod. En riktigt bra spontanare som du ser på min nöjda min här.

Och man måste ju underhålla sina valkar. Eller nja, såret sist var inte så skönt, men den här gången klarade jag mig fint med bara några förhårdnader. Bra jobbarhänder. Resten av dagen spenderades i stort som dagen innan, med chill på Kampan. Man får ju passa på i ett somrigt Stockholm och med säsongskort, sen en matshoppingsväng inför dom ”förlorade” storbarnens hemkomst.

Hugo hade ju fyllt år dagen innan, så bl.a. en marsipantårta stod på listan. Mysigt att ha dom hemma igen efter all egentid. Utrymme att längta ett par dagar är inte heller fel ibland, kanske extra mycket under semestertider då det är lätt att gå varandra på nerverna av plötslig ökad tid ihop. Nu ser jag ändå fram emot en tripp till Åre med hela ligan i slutet av veckan, för hur härligt ett somrigt Stockholm än är mår alla bra av miljöombyte.

Hur har du det? Semester eller hemma och jobbar? Kram! /A

4 kommentarer
 1. Låter som du verkligen njuter av att vara själv! Klokt! Jag har blivit bättre på det, ist för att bara tänka att jag är ”ensam” och funderar på vad barnen gör🤩
  Kram

  1. Ja Karin, det gör jag faktiskt! Såklart med medvetenheten om att barnen också har det bra, men det är skönt när man lärt sig inse att ”jag inte är oumbärlig” i deras liv. Utan att älska mindre, ja du förstår. Kram tillbaka! <3

 2. Låter skönt! 😀 Hoppas att det inte är en för privat fråga, men det var längesen jag läste något om Jonas. Är inte han heller hemma eller har det hänt något annat? ❤

  1. Ja, det var ett par sköna dagar och nu är det fint att ha några av barnen hemma igen 🙂

   Jonas är hemma ibland, men syns sällan i mina kanaler. Mer om det och allt i ett annat inlägg. Stor kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras