Halvsemester i city och helgen ur mobilen #103

halvsemester

Så här.

Nöjd med tillvaron ändå. Förväntansfull, njuter av glitter i solen och låter det bubbla bäst det vill under ytan. Vi har fått några riktigt härliga dagar i Stockholm som du ser exempel av här. Och idag reser jag norrut för två veckor i Jämtland med familjen. Först några dagar i Åre, sen Jorm. Jag gjorde ett Coronatest för en tid sen som påvisade antikroppar, så nu känns det tryggt att bo hos mina föräldrar. Visserligen har barnen varit där en tid, utan något testbevis, men vad jag hört ska inte barn smittas på samma sätt? Lurigt det här, men jag väljer att tro på det och ibland undrar jag vad som är bäst för hälsan även i detta fall – total distans eller att i alla fall umgås, utan närkontakt.

Längtar så det gör ont efter barnen, fjällen och päronen nu, men även den senaste veckans halvsemester i city har varit fin. Här lite om allt.

halvsemester

Halvsemester i city och helgen ur mobilen #103

  • Småjobb och sol. Under veckan har jag förutom viss uppdatering av SportHälsa och bloggen skött Actics sociala medier, varför jag skriver halvsemester, men ändå fått tid till endel avkoppling. Slutet av veckan och i helgen har vi som sagt haft kanonväder här i Stockholm. Så himla skönt i solen nu när temperaturen ändå är rätt ”lagom”, så Fågelöuddens strand på Lidingö har varvats med Kampan.
  • Sushi. Ja, Shake Mushi känner du igen som följt mig ett tag, stående älsklingsrätt varje vecka, men även i lördags åt jag en smarrig bowl på TAK. Mer om det nedan.
  • Frisbeegolf. Med tvillingarna i Jorm och Hampus hos en kompis var ”bara” Hugo hemma. Lyxigt med pratpromenader bara vi två och en dag frisbeegolf vid Kaknäsparken. Grymt med gratis aktiviteter här i stan, som passar dom flesta.
  • Löpskotest. Jag har fått hem ett par nya dojor från Asics att testa och utvärdera. Berättar mer i ett eget inlägg.
  • Rutinträning. Hemma i stan kör jag på med pass som liksom sitter i ryggmärgen. Styrketräning och löpning av varierande slag, utan mycket tankeverksamhet. Och nu blir det 2 veckors semesterträning på riktigt, utan ens en rutin. Skönt det med ibland.
  • Drink med Derin. Äntligen fick vi in en dejt med middag, catch-up-snack och drink på TAK, en krog och restauranger med fantastisk utsikt över Stockholm. Det hade hänt endel sen sist vi sågs, stora saker i bådas liv som behövde ventilerad. Är så tacksam över mina vänner, dom värderas högt.
  • Solochill. Det blev ändå en rätt lugn och tidig kväll på stan, så jag var pigg dagen efter. Packade, tvättade och fixade inför resan mot Jämtland, men hann även med att ligga raklång i solen med en ljudbok. Lyssnar nu på boken ”Lycka till med resten av livet – varför helt ok är bra nog” av Isabel Boltenstern som jag verkligen rekommenderar. Hon berättar om sin egen utbrändhet och ger kloka tankar och råd till dig/oss i samma läge eller med allmänt ”duktig-flicka-syndrom”.

Hur har din helg varit? ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras