Små saker som ger en massa – helgen ur mobilen #111

Inget är ofta som det ser ut.

Dom för ögat tunga sakerna kan vara lättast att motivera sig till mentalt. Och tvärtom. Jag: är hellre vaken än sover, spenderar hellre tid med krävande kids än är ifrån dom, lyfter hellre tungt än tar med en lätt matta till yogasalen, springer hellre tuffa intervaller tar en lugn promenad.. Antar att det är ett arv från mina arbetsmyror till föräldrar, men även ett personlighetsdrag. Känner du igen dig i något av det jag nämner?

Men. Man (jag) behöver både och, lite ”yin” och lite ”yang”, vilket jag lyckats rätt bra med dom senaste dagarna. Att fylla på med små saker som ger mycket, kontrasterna till fysiskt och mentalt arbete. Här berättar jag lite om allt.

Små saker som ger en massa – helgen ur mobilen #111

  • Mat: Vi fortsätter lyxa med dom ätbara julklapparna mina föräldrar lämnat. Blåbär, kött, hjortronsylt, korv, tunnbröd.. Inte bara gott och skönt att slippa handla, jag blir alltid glad in i själen av tanken på mina kära föräldrar av det. Annars har det blivit våra vanliga rätter, dom här t.ex.
  • Träning: Återigen – märkligt hur något som kräver energi kan ge ännu mer tillbaka?! Såklart efter återhämtning, men ändå slår det sällan fel att 1a känslan inte stämmer. Från trött och låg till pigg och glad. Och så enkelt ändå, ”bara” att dra på skorna och ge sig ut. I helgen har jag även unnat mig en instruktörsledd yogaklass – på egen matta. Den lilla detaljen, att du både måste boka en tid och släpa med egen yogamatta till klasserna såhär i Coronatid, har gjort att jag inte ”orkat” på några månader. Ändå en löjligt liten grej mot hur fantastiskt BRA jag mår av att djupandas och låta spänningar släppa. Så. Framöver får det bli mer. Annars löpning, crossfit och ”lugntunga” styrkepass (visar dig mer av det här på min Instagram).
  • Barn: Har varit solo med alla under helgen, vilket precis som träningen både kräver energi och ger dubbelt tillbaka. Visst blir det endel tjat och rodd med alla träningar, läxor etc. På det tvätt, handling, matlagning.. saker som inte alltid gör mig till roligaste mamman, men det positiva väger tyngre. Jag älskar närheten och våra dialoger. På väg hit och dit eller i soffan. Och det blir ju min vardag när vi kör igång varannan-vecka-livet, att sköta allt själv, så lika bra att vänja sig. Men. Att vara UTAN dom kommer vara det mest ovanliga för mig och jobbiga mentalt. Dessutom är dom stora nog att vara själva ett par timmar, fixa enklare mat och mellanmål.
  • Vila: Mörkret påverkar mig enormt, varför allt ovan är extra viktigt, men även återhämtning. I fredags vilade jag helt från träningen och under helgen har jag sovit extra länge. Inte det enklaste för mig, jag vaknar ofta tidigt och vill kliva upp, men nu har jag tvingat mig kvar i sängen och somnat om. Och wow. Jag blir som en ny människa, inifrån och ut. Ska försöka fortsätta sova mer dom dagar det funkar, för det behövs uppenbarligen.

Hmm. Har såklart gjort en massa annat också, men här lite om allt. Hur har du haft det sen sist? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras