Träningstraditioner och en ovanlig juljogg

träningstraditioner

Att fira olika högtider med att umgås kring god mat är ju trevligt, men jag vill även slå ett slag för träningstraditioner.

Att göra vissa aktiviteter och/eller träna vissa saker, gärna tillsammans med personer vi tycker om, år efter år – alltså träningstraditioner. Har du några såna? Själv har jag skapat en hel del med åren. Såhär på julafton brukar jag springa en sväng med Elin i Jorm, men så blir det inte i år eftersom vi valt att stanna hemma i flytt- och coronatider. En juljogg håller jag däremot fast vid, även om på barmark och utan min vän. Det känns ändå lite högtidligt, liksom ett sätt att ladda upp inför firandet.

Ja, jul och somliga vanliga traditioner blir det även när mycket inte är som det brukar. Jag känner mig både upprymd över att bryta mot alla ”borden” och ledsen över att inte vara hos resten av familjen i Jorm. Gissar att jag inte är ensam om ett annorlunda firande i år och med det – en splittrad känsla. Ändå ett utmärkt läge att skapa sig träningstraditioner?

Och andra slags traditioner såklart. Jag kommer berätta mer om mitt firande framöver, nu vill jag mest kika in och önska dig en riktigt GOD JUL! ♥ /A

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras