Ryggträning utan redskap – program med 8 övningar

Ryggen.

En av kroppsdelarna många av oss har störst behov stärka, men ryggträning utan redskap är samtidigt något av det klurigaste. Håller du med? Framsida överkropp belastar vi ”lätt” med armhävningar i olika varianter och det är ofta den delen vi använder mest i vår vardag, som när vi bär saker och jobbar framför våra skärmar. Därför kan det vara bra att balansera kroppen och jämna ut med övningar för baksidan.

Gummiband, kettlebell, hantlar eller andra prylar är ju super för dig som tränar hemma just nu, men ryggträning utan redskap kan också vara bra till övningsbanken. Därför är det veckans träningsprogram, rörlighet och styrka för rygga att plocka delar från eller köra rakt av.

Ryggträning utan redskap – program med 8 övningar

  1. Krumma – svanka, 10 reps
  2. Magliggande skulderlyft, 3 x 10 reps
  3. Skorpionen, 10 reps
  4. Rygghäv med simtag, 3 x 10 reps
  5. Superman, 10 reps
  6. Diakonallyft i fyrfota, 3 x 10 reps
  7. Hip-hinge stretch, 10 reps
  8. Vater / flygplan, 3 x 30 sek/sida

Förslag på upplägg: Välj ut några övningar eller köra alla för ett komplett pass med både rörlighet- och styrketräning. Fokusera på musklerna i kroppens baksida och spänn dom lite extra vid övningarna. 

Fördelen utan redskap är att du kan träna när och var du vill. Hemma, utomhus, på kontoret när du har en lite stund över. Plocka 3 övningar att pausa jobbdatorn med t.ex? Kram! /A

Gillar du programmet för ryggträning utan redskap rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras