Provträning i hinderbana på Extremfabriken

”What goes around comes around..” 

”Du blir bra på det du tränar” skrev jag på Instagram efter min och SportHälsa-kollegornas provträning på Extremfabriken förra veckan. Vi var där för att få privat coaching i deras hinderbana innan anläggningen öppnat. Vid första blicken – skräck. Men så är hinderbanan också gjord för att du verkligen ska utmanas och växa i din träning. Dessutom efter militära mått för att bl.a. de som tävlar i hinderbanelopp ska ha möjlighet att utvecklas.

Emily in action, supersnabb och stark i banan.

Tufft vid första anblick, men alla i vårt gäng klarade mer än vi trott – extremt (!!) roligt. Och flera gånger slog det mig att det är ”såna HÄR gånger man får cred för att alla träningstimmar, när man vågar testar något nytt och faktiskt kan endel” (och ser vad man behöver träna på, men det tänkte jag inte på då, haha). Men framför allt för en kul upplevelse. Vidga sina vyer, få nya förmågor, en självförtroendekick, lära känna sig själv, bygga relationer.. när ska jag sluta?

Däcket vägde 130 kg, men var inga problem att välta efter bra tekniktips av vår coach.

Nyfiken på Extremfabriken?

Extremfabriken hittar du i Kallhäll utanför Stockholm, men det finns även en mindre anläggning inne i stan, vid Fridhemsplan. Den i Kalhäll är mest omfattande, som en gigantisk lekplats med något för alla. Här hittar du t.ex. Europas mest omfattande extremsportanläggning, hinderbana som sagt, Ninja Warrior, Crossfit och utrustning för funktionell träning på en 120 kvm stor konstgräsyta.

Vi var där enbart för att prova hinderbanan, populär för företagsgrupper, event, svensexor/möhippor, barnkalas och andra grupper, men kikade även in i de andra rummen. Ett ställe jag skulle kunna hänga på en hel dag, eller fler.

Alla kom i mål 🙂

Läskigt, svårt, tungt och väldigt roligt är min sammanfattning av det hela. Och meningen med att utsätta sig för extrema (i vissa ögon onödiga) utmaningar måste ju vara hur LÄTT allt annat känns i jämförelse? Fysiskt och/eller mentalt. Gör du dom ihop med andra – även ett fantastiskt sätt att stärka teamkänslan. Rekommenderar dig att testa om du får chansen! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras