Upp och ner och upp – veckans återblick #9

Precis så här.

Upp och ner. Fysiskt som mentalt pendlar jag, mer än vanligt just nu. Det är som att autopiloten varit på en tid och nu när jag börjar komma iordning med allt praktiskt kommer känslorna ikapp. Samtidigt är jag fullt medveten om att jag måste tänka rationellt, för som en expert i Anders Hansen´ s serie Din hjärna säger: ”tar du han om din kropp tar du hand om dina känslor”. Tillräckligt bra sömn, kost, motion och goda relationer hjälper till, plus ens förmåga att tänka positivt. Men såklart det kan bli för mycket stress ändå, som vid en separation och flytt, som i sin tur påverkar sömn etc. Vi KAN inte alltid skylla vårt mående på oss själva, eller vårt agerande.

Som vanligt en lång inledning när tanken mest är att ge dig en bild av vad jag gjort under veckan, men såklart känslorna hänger med även där. Och att det inte alltid går att förutspå hur allt det ena styr det andra. Träningen har t.ex. gått väldigt bra den här veckan, även om annat svajat. Nä, här berättar jag mer..

Upp och ner och upp – veckans återblick #9

  • Träningen har som sagt gått förvånansvärt bra. Och då inte mätt i ”antal kg jag lyft” eller annan prestige, eller jo – en sak. Jag klarade mitt livs första kick upp till handstående mot vägg, vilket jag varit livrädd för tidigare. YEAY. En fantastisk känsla och barnsligt roligt, men mer ”nä, nu jävlar” än fysik styrka kanske. Lek och mod. Är även glad över träningen utanför crossfitboxen. Utan PBs, men håller i min nivå och med härlig känsla vid både löpningen och styrketräningen. Viktigast för mig just nu.
  • Barnen har varit hos Jonas den här veckan och stannar där ända till torsdag. Han reser iväg sen, så då får dom va lite längre hos mig. Längtar. Och ringer dom titt som tätt när saknaden blir för stark. Det går ändå bättre och bättre att vara själv, något jag också tror är en bra grej. Att trivas i sitt eget sällskap (även om jag får nog av det också ibland, haha). Upp och ner som sagt.
  • Relationerna till mina vänner är viktigare än någonsin just nu. Visst är familjen ofta nr 1, men med vänner kan i alla fall jag prata mer ofiltrerat. I veckan har jag bland annat gått en promenad med Jennie som bor nära och ätit middag med Derin och Ewelina. Plan 1 var inflyttningsfest, men sen var det så många som inte kunde så jag skjuter upp den, vilket ändå var lyckat. Fick en värdefull kväll att prata ikapp tiden ifrån varandra, om högt och lågt, djupt och ytligt. Väldigt mysigt och som jag tjatat om förr – jag är enormt tacksam för alla fina runtom. Även flera jag chattat och pratat med i telefon under helgen.. ♥
  • Måendet – ja, det går såklart också upp och ner. Jag har alltid varit högkänslig, läst av personer, stämningar, intryck och annat runt mig väldigt starkt. Och rubbas något basalt, såsom sömn, blir det ännu starkare. Somliga dagar är allt på topp och inga problem i sikte, andra blir jag som ”förlamad” av ångest. Får inget gjort, känner mig usel, svär över snömodd och sörjer tiden ifrån dom jag älskar. Antar att det är normalt i mitt läge och ändå bra att jag är medveten om att något så simpelt som en gnutta sol eller powernap kan vara det jag behöver. INTE ett 100% felfritt liv.
  • Boendet fortsätter förbättras. Blir mysigare och mer praktiskt. Nu till veckan kommer min efterlängtade allrumsbäddsoffa och därmed tillräckligt med sovplatser för hela min barnfamilj. Med den kan jag även köpa passande lampor, en rumavdelargardin och kanske måla om? Eller tapetsera? Himla roligt.

Jaaaa.. det var lite av mycket. Hur mår du? Och vad har du gjort sen sist? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras