Snabb sockerfri semmelwrap – recept

semmelwrap

Det är ju semmeldagen 16 februari!

Eller fettisdag, vilket du säkert inte missat? För oss blir det förmodligen köpt originalversion, men 2016 gjorde jag egen sockerfri semmelwrap. Kanske något för dig att prova? Både snabb, socker- + glutenfri och supergod. Ganska mäktig också, så ett perfekt mellanmål om du vill stå dig ett tag.

Som jag brukar tjata – det ena utesluter inte det andra, OM du inte har en allergi eller diabetes. Då är det här receptet perfekt och jag tipsar gärna om nya godsaker att variera med.

semmelwrap

Sockerfri semmelwrap

Ingredienser:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk kokossocker
  • 1 krm kardemumma
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk bakpulver
  • kokosolja/smör till stekning

Gör så här:

  1. Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla.
  2. Platta ut och stek i en klick kokosolja eller smör, ett par minuter på varje sida (tills din semmelwrap är genomstekt).
  3. Går även att göra på en tallrik i micron om du vill att det ska gå ännu snabbare.

semmelwrap_4steg - semmelwrap

Fyllningsförslag till din semmelwrap

» Sockerfria originalet: grädde + sockerfri mandelmassa:

  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk grädde (alt. 1 msk äggvita)
  • ½ msk kokossocker
  • 1-2 droppar bittermandelarom
  • 1 krm vaniljpulver

» Proteinbomben: vaniljkvarg + mandelsmör (ev. blandad med 1 tsk kokossocker för sötare variant).

» Banana split: grädde + mixa frusna bananslattar och mandelsmör.

» Hazel cream dream: grädde + hasselnötkräm.

» Very berry breakfast: tinade hallon + keso + kokoschips.

» Mättande matvariant: keso + bladspenat + kalkon + avocado + paprika.

Mjöl- och sockersort kan du byta ut efter tycke och smak, liksom fyllningen. Vid mjölkallergi – byt ut grädden mot kokosgrädde och nötallergiker kan byta ut mjölet mot ex. bovetemjöl.

semmelwrap

Med fyllningen av mixad banan, mandelsmör och en klick grädde – värsta bästa och mättande energikicken. Går dessutom att variera efter smak, ev. allergier och tillfälle och tar inte mer än en kvart att fixa. Alla hinner.

Kram och gohelg! /A

5 Kommentarer
  1. Detta ser ju sååå gott ut Anna!! Ska jag testa någon dag i veckan 🙂

    Ikväll blir det en semla från underbara Konditorn&Bagarn (utsedda till bästa semla av Yelp Stockholm!) 🙂

    För mig är det balans att ibland mumsa som du säger, socker och mjölvarianten 😉 Gottigott!

    Men alltsomoftast vill jag ha gofika varje dag & då bakar jag en massa härligheter på mitt vis. Saker som är goda, enkla och fulla av näring!

    Denna semla som jag bakade för ett tag sen var faktiskt en av de bästa jag ätit 😉
    https://lindaassarsson.blogg.se/2016/january/semla.html

    Vart äter du helst semla här i Stockholm Anna?

    Tack för al inspiration du sprider!

    Njut av kvällen och av din semla, det kommer jag att göra 🙂
    Kram Linda!

    1. Linda – jag är som dig & gillar att äta söta saker varje dag. Då är det bra att variera med mer näringsrika varianter ibland, men även jag har mumsat på en ”vanlig” idag. Våra köpta på Valhallabageriet som jag tycker är bra 🙂

      Ha en mysig kväll du med!
      Kram

  2. Mumsar min semla nu, bra avslut på dagen 🙂
    Ätit marängtårta och kladdkaka idag också, bra mellanmål 😉
    Nör man som jag älskar att fixa och skapa i köket så blir det många varianter på godsaker som gör gott för både kropp & knopp!
    Men som sagt ör det underbart att mumsa på en semla, eller en bulle eller muffin direkt från bageriet emellanåt 🙂
    Fram för ett liv i balans där allt är tillåtet och där man äter det man känner för just nu!

    Kram!

  3. Vad gott det blir med ditt recept på wraps! Perfekt konsistens blev det! Undrar en sak bara, varför heter de sockerfria? Det finns socker i degen och i fyllningen egentligen också? I alla fall den klassiska, med mandelmjöl. Det är ju ingen skillnad hur man kallar wrapsen egentligen men då det ändå kallas för sockerfri så blir man fundersam…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.