FILM: Träna på en stol – överkroppspass på 20 minuter

* I betalt samarbete med Reebok *

Träna på en stol

Vila, jobba, äta, stretcha..

..OCH så kan du träna på en stol. Ja, en stol är himla bra på många sätt. Ett av alla ska visa dig exempel på i veckans film – ett överkroppspass och framöver hur du kan träna på en stol med fokus på ett underkroppen.

Eftersom extra många tränar hemma i rådande tider är det där, med så enkla medel som möjligt, jag vill visa olika möjligheter. Och vilket redskap har du närmare till hands än en stol? Kanske i läsandes stund, eller i alla fall runt dig? Den och 20 minuter är det enda du behöver för..

Träna på en stol – överkroppspass på 20 minuter

  • 10 push-ups (alt. uppe I hörnet)
  • 10 pressar
  • 10 rodd + framåtlyft
  • 10 dips
  • 10 armrotation i sidoplanka/sida
  • 10 lyft framåt

Förslag på upplägg: Så många var varv du hinner på 4 minuter, vila 1 minut och fortsätt där du slutade x 4 = 20 minuters effektiv överkroppsträning. Heja!!

Varför? En stol har du ofta nära dig och är himla bra på många sätt: jobba, äta, TRÄNA, stretcha på. Dessutom krävs ofta något slags redskap/pryl för att komma åt vissa delar av kroppen, samt göra övningar lättare eller tyngre. Och kul annorlunda?

Prova gärna. För mig blir det mer sittande på stolen idag, men en morgonjogg följd av knäprehab och rörlighetsövningar på den kan det bli. Kram och hoppas du får en fin fredag! /A

Fler träningssätt med en stol hittar du här:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras