Träningen och livet över lag – veckans återblick #12

”Se inte tillbaka, då trillar du..”

..ELLER är det just en bakåtblick som krävs för att du ska hitta balansen? Vad du gjorde igår/ i helgen/ förra veckan/ året.. är en bra kompass för idag /veckan… Eller – iaf för att få ökad förstående, för i perioder måste vi bita ihop och kämpa vidare oavsett. Och ibland stämmer kompassen inte alls, när det som tar energi är det som ger mest tillbaka.

En djup och luddig (?) inledning på ett desto ytligare inlägg haha, om vad jag gjort sen sist. Men det hänger ju med. Och min tanke är att även du kan ha fördel av att reflektera lite, över vad du kan ta med in i din nya vecka från förra, men här alltså lite från min. Till dig som vill hänga med i mitt vardagsliv.

Träningen och livet över lag – veckans återblick #12

• Träningen har varierat, liksom min energi. Om vi ser till inledningen på det här inlägget var det fullt ös förra helgen, utan direkt återhämtning. Resa en hel dag kan man tycka vore vilsamt, men jag var helt slut. Och söndagen körde jag på med att packa upp, handla mat, tvätta, bädda sängar och stöka. Fortsatte därför med ännu en ”lätt” styrkevecka och sänkte även prestationskraven på övriga pass. Dessutom tog jag en extra vilodag i slutet av veckan, vilken betalade tillbaka med en starkare helg. Ska berätta om söndagspasset med Hugo i ett eget inlägg.

• Barnen var hos mig förra veckan med. Liksom denna. Vilket är supermysig, men också krävande (se punkten ovan). Att bo 5 (varav 3 nästan vuxna) i en liten 2a funkar fint en vecka, men en månad.. nja. Vi håller sams (för det mesta, haha), men nu har det även varit hemstudier för storbarnen efter sportlovet + att jag kör hemmakontor de flesta dagarna. Puh. Skönt att skolan rullar igång som ”vanligt” (Corona-stil, d.v.s vissa dagar i skolbyggnaden) den här veckan och att Jonas får sin nya lägenhet nästa. Dom små bodde iaf hos honom på hotell en natt, vilket gav lite space och även blev ett äventyr för dom..♥

• Maten har anpassats efter ovan. Eller, som alltid en gemensam bas av råvaror, med individuell smakkombination. Jag fick öka på storleken på mina 2a frukostar för att räcka till 2 studenter också och annars gick det snabbt att hitta tillbaka från mammas mat till min. Pulled pork i pitabröd, laxpasta, blodpudding och hämtmat t.ex. Skake mmmmushi, ja du känner väl mig vid det här laget.

• Boendet gick jag ju in på lite ovan. Blir bättre struktur för barnen framöver som som sagt, men även om det varit slitigt är jag glad att dom hittat sin plats hos mig nu. Det tog ett tag att få ordning på prylarna, vem som skulle sova var, hur datorer skulle stå och andra livsnödvändigheter, men nu verkar alla nöjda. Ja, så mycket man kan på 45 kvm. Och även den ytan kommer användas smartare när jag får nästa Ikea-lass. Varukorgen börjar bli komplett efter måttande och velande, så nu klickar jag snart ”beställ”.

• Måendet har varit sämre än vanligt förra veckan. När jag är trött blir jag låg och när jag är låg orkar jag inte dela med mig av privatlivet på samma sätt som annars. Prioriterar det absolut viktigaste, d.v.s. det/dom i min närhet och låter övrigt va tills jag har tid och ork. Och den här helgen har jag hunnit ikapp med fix och energi, så nu är jag mer på g igen.

Det var lite av det hela hos mig. Hur mår du? Och hur har du haft det sen sist? Reflektera för dig själv eller berätta i en kommentar. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras