FILM: Uppvärmning med gummiband – 6 övningar

uppvärmning med gummiband

”Muskelaktivering och övningar för att kroppen ska hålla..”

..var några av önskningarna jag fick när jag frågade på Instagram, så här visar jag dig uppvärmning med gummiband. Övningar som är bra att inleda ditt träningspass med för att ”väcka” och göra respektive muskelgrupp redo för tuffare träning. Eller rakt upp och ner som ett nybörjar-, rehab- eller prehabpass?

Fördelar med träning och uppvärmning med gummiband är att det är följsamt, mjukt och därmed anpassar sig efter dig istället för tvärtom. Perfekt att komma igång med för att på ett skonsamt och effektivt sätt aktivera och hitta kontakt med sina muskler. Det är dessutom smidigt att ta med dig i fickan för träning var som helst. Nu i helgen kanske eller till sommaren?

Uppvärmning med gummiband – 6 övningar

1. SKULDRA / BAKSIDA AXLAR: Armbågarna nära kroppen – armbågen i 90° – rotera ut åt sidorna.

2. BRÖSTRYGG / AXLAR: Rotera bak- och framåt med raka armar.

3. BRÖSTRYGG / AXLAR: Rotera med raka armar likt ett ”hjul sett från sidan”.

4. RUMPA / HÖFT / LÅR: Gå åt sidorna stående på bandet som ett motstånd.

5. BÅLEN: Dra i en halvcirkel nedifrån och snett upp med raka armar och kraft från din core, mage och sidorna.

6. RYGG / BAKSIDA AXLAR: Kom bak med axlarna – dra med armarna nära kroppen – knip åt mellan skulderbladen – bromsa på vägen tillbaka.

Upplägg: Välj ut några övningar för respektive muskelgrupp innan du ska köra ett träningspass med fokus på dom. Du kan också köra alla som ett komplett pass för rörlighet och lätt styrketräning för hela kroppen. Förslagsvis med 3 x 10-15 repetitioner per övning.

Lycka till med din träning. Kram! /A

uppvärmning med gummiband

P.S. Glöm inte varma kläder ett tag till. Jag tänkte ge dig lite sommarfeeling här, men blev helt genomfrusen. Notera personerna i bakgrunden med vinterjackor som förstår du att temperaturen i luften inte var 20°, men soligt och fint ändå va?

Mer träning och uppvärmning med gummiband:

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras