Veckans träning och personliga vardagsrapport #17

Hittade den som du ser!

Energin. Efter en trött vecka med för lite sömn lyckades jag vända och fick bl.a. in 2 starka pass under helgen (ett ser du här), plus en massa annat fix här hemma. Ingen rocket science egentligen, det är ju knappast någon nyhet att några sovmornar kan göra mirakel du vet, men även hormoner kan ”hjälpa till” fick jag bevis på i helgen. Som tjej förstår du vad jag menar, PMS är ingen inbillning, men såklart att det är många pusselbitar som påverkar.

Mer om det i veckans personliga rapport där jag tar dig med på en bakåtblick på förra…

Veckans träning och personliga vardagsrapport #17

» Träningen var både upp och ner. Eller ”ner” vet jag inte, har sällan haft så lite press på mig själv som nu, men om vi snackar känsla. DEN vill jag i alla fall ska vara uppåt. Och passen i crossfitboxen + min egna styrkepass har verkligen varit bra, roliga med mycket kraft, liksom gårdagens backintervaller medan tisdagens löppass snarare blev en seg promenad. Inget fel i det, men ett tecken på att något saknas. För min del sömn…

» Barnen var hos mig fram till i onsdags och kräver sitt. Junior och Jonna vill alltid bli väckta tidigt och när jag har tider att ”passa” dagen efter sover jag själv oroligt. Ja, inte bara för att komma upp i tid, med fullt ansvar för mina älsklingar är det massor att hålla i skallen. Samtidigt är det så himla mysigt när dom är här. Att få/stjäla kramar, skoja, skämma bort, dela tankar och planer. Nu längtar jag efter dom igen, men..

» Solovecka har verkligen varit välbehövligt. Att sova ut som sagt, minimera tiden för matlagning, planering, plock och protester. Tänka ifred, vilket även kan vara jobbigt ibland. När trött (+ PMS då) bubblar även ledsenhet upp till ytan efter allt som hänt, men jag känner mig själv. Vet vad/vilka som hjälper. Och i helgen har jag fyllt på med både hämtmat, glass, sol, sömn, serier i soffan och annat. Storstädat och jobbat endel, javisst, men ifred till musik är det också saker jag får energi av.

» Maten nämnd ovan. När jag är själv passar jag på att vila så mycket som möjligt från köket. Tar det jag är sugen på för stunder av det som finns hemma eller handlar hem färdigt/halvfärdigt. Och ofta går det att trolla fram riktigt goda grejer av bara några få ingredienser. Ska ge dig fler ”recept” på det framöver, men från onsdag blir det andra ”bullar” med barnen. Mer struktur och storkok.

» Måendet har jag väl fått in i allt ovan? Lite svajigt, men mest bra. Jag har lärt mig att inte stressa upp mig över att jag inte alltid går runt med ett smajl, även om det oftast är sån jag är. Och att ventilera detta med någon hjälper verkligen. Glad att jag har några att prata dagligen med runtomkring, liksom dig här i bloggen. Sååå..

..din tur! Hur mår du och vad har du hittat på sen sist? Skriv gärna av dig! ♥/A

4 kommentarer
 1. Hej.
  Låter ändå som du har haft en skön vecka.
  Jag har varit arbetslös ett år nu. Måendet går upp och ned.
  Tur jag har min träning, gymmet , promenader och vänner som jobbar hemma.
  I helgen fick vi äntligen fira en av våra vänner som fyller 50 år idag. Det var kul med lite mini fest.
  Känns såklart också konstigt att vi börjar närma oss 50 år. Jag var ju nyss 30 år. Men ser vi på barnen så förstår man. Dom är ju tonåringar nu. Äldsta av 3 snart 18 år. Helt galet.

  1. Ja Maria, det har jag!
   Tråkigt att höra. Måendet är vi 2 om, men jag har har iaf mitt jobb kvar. Låter dock som att du haft en fin helg med lite kalas. Och du – ålder är bara en siffra. KRAM!

 2. Ja det går verkligen upp och ner livet. Jag är gravid med tredje barnet och känner mig just nu bara så trött och fattar inte hur jag ska orka få ihop vardagen med barn, mat, jobb och allt annat nu sista veckorna. Så mycket man vill och måste göra och så lite energi. Men såklart ska det bli jättemysigt också och det är även roliga saker som tar tid nu innan men det kan ju ändå kännas övermäktigt ibland. Håller igång träningen så gott det går, får höra att jag är duktig, men det är ju ett sätt att ta sig igenom vardagen och livet.

  1. Ja Emma, det gör ju det. Men vad mysigt med en liten! Förstår om du är trött, men tiden de är små går galet fort. Försök släpp ”måsten” och njut av närheten till dina små. Stor kram och lycka till med allt! <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras