Compact living – lösningar för 5 pers i en 2a

Det var en gång ett par flickor på jakt efter ett nytt hem åt sig och sina 3 pojkar.

”Något nära till både city och skolorna i ett trivsamt område, men ändå inte svindyrt..” = compact living. Enda sättet i den här stan om du inte har miljarder på fickan och 5 personer som ska stuvas in. Och som jag ska visa dig här – lösningar finns. MYCKET trivsamma dessutom. Absolut med endel fix och trix för att inte trampa varandra på tårna, men jag är fantastiskt nöjd med tanke på förutsättningarna.

I mitten av december 2020 fick jag den efterlängtade guldnyckeln och det har hänt endel sen dess. Som utlovat visar jag dig lite från compact living -hemmet här. Välkommen in!

Compact living – lösningar för 5 pers i en 2a

Vardags-sov/allt-i-ett-rummet, före:

Stökigt, men ändå försökte jag att inte stressa upp mig. Göra klart något varje dag och det är märkligt hur man ändå vänjer sig.

Två madrasser, kuddar och ihoprullade täcken som ryggstöd fick agera soffa i väntan på den beställda. Corona ställde till leveranstiden, men det gick ingen nöd på oss direkt.

Till vänster ser du var madrasserna kom ifrån – köksbäddsoffan. I början hade jag alltså inte sovplatser för oss alla, så storbarnen bodde kvar hos Jonas men kom och hängde ibland.

Julafton spenderade vi lite här, lite i gamla Gärdeshemmet.

Soffan kom till slut, men här var jag lite trött på allt, haha. Hade glömt boka med montering och fick andas några minuter innan jag tog nya tag.

Vardags-sov/allt-i-ett-rummet, efter:

Grizzlyn (soffmodellen från Sweef) på plats, liksom matta, spelstol och lampor från Ikea. Och en till TV-skärm för barnens Play Station, inte så stylish, men en viktig trivselfaktor för dom.

På kvällarna blir den snabbt en dubbelsäng för Junior och Jonna. Och på mornarna, mys för fler ibland. Det är himla smidigt att man kan lägga kuddar och täcken inne i själva soffan och den är inte alls tung att fälla in/ut. Barnen kan själva.

Det lilla matbordet och stolarna fick jag i present från min systers sambo som hade över från jobbet. Går att göra större med iläggsskiva vid behov, men många får plats nu med som du ser. Här från mammas 70-årskalas.

Även soffbordet rymmer en hel del saker, liksom den långa bänken längs väggen. Det jag kan sakna är en plats för tvättställningen, men försöker ta det mesta till tvättstugan 2 hus bort. Ändå bra att ha en liten maskin för det akuta.

Kök-sovrummet, före:

Har inte så många bilder, men här ser du köksbäddsoffan på plats med innehåll, nu min säng när barnen är här. Skön och smidig med gott om förvaring under. Tvillingarna testade den en kväll, men föredrog Grizzlyn.

Kylen var full av livsnödvändigheter i börja, haha. Laddad för julfirande här.

Sen kom ett litet slagbord i present från vänner i Jorm. Älskar det nästan lika mycket som han bredvid. Funderar på att måla det framöver.

Kök-sovrummet, efter:

En mörkläggningsgardin går att dra för mellan kökssovrummet och vardagssovrummet för att få lite eget space och inte störa med morgonljuset. Annars har vi även rullgardiner i alla fönster.

Frukost på sängen varje dag, vare sig man vill eller inte. Lyxigt. Och jag är även nöjd över trådhyllorna från Ikea (där även kuddar och sängöverkastet kommer ifrån).

compact livingDet tog sin tid, men nu är även micron på plats i ett av köksskåpen. Krävdes ett borrat hål för sladden, men ingen hade en sådan borr så jag fick anlita hantverkare från TaskRunner. Snabba, duktiga och relativt billiga – rekommenderas.

De borrade även upp hyllorna, här två till och ett diskställ för mer plats på bänken. Den snygga tejpen av microsladden fixade jag dock heeeelt själv, haha.

Sov-studentrummet, före:

compact livingFrån början var det mest en stor säng. Hög och fantstisk skön, med stora lådor under. Lite synd bara att jag inte kan använda dom mot väggen, hmm…

Sen köpte jag en smart bäddfåtölj från Blocket. Går alltså att fälla ut till en enkelsäng, men just nu är den mest Hampus spelfåtölj.

Sov-studentrummet, efter:

compact livingHugos skrivbord kom på plats och varannan vecka är detta storbarnens rum, så att dom kan stänga en dörr om sig och plugga/spela ostört. Varannan vecka flyttar jag in och sover ikapp. Det ÄR ändå skillnad att sova i en riktig säng.

Hallen:

Inga före-bilder av den, men nytt är i alla fall byrån från Ikea. Ska fixa en bättre hallspegel bara, den gör sig inte 100 där bakom..

compact living..och tanken var att byta ut dörrarna på den stora garderoben på vänster sida som du inte ser på bilden, men modellen hade utgått från Ikea så storleken på spegelglaset fanns inte. Synd. Fler krokar till jackor har ändå monterats upp för olika långa människor.

Badrummet:

compact livingÄven på dörren har jag fått krokar för kläder/handdukar. Annars har jag löst det med lösa krokar på duschväggen.

Grönt är badrumsfärgen med små prylar, handdukar och matta från Ikea.

Ja, det var lite av allt i vårt compact living -hem. Jag trivs så bra, både här hemma och i området. Barnen har nära till vänner, skola och aktiviteter och jag har också hunnit boat in mig. Och det blir bara bättre. Nu – blomstrande träd utanför och ett stenkast bort har det blivit ett nytt sportcenter med padelbanor och andra träningsmöjligheter. Ska visa dig mer av det sen. Kram! /A

8 kommentarer
  1. Så mycket bra och smarta lösningar är viktigt när man bor compact
    Det ser riktigt mysigt ut ❤️
    Jag ska beställa en ny bäddsoffa till hösten och då blir det en Sweef 🙌🏽🙌🏽😁

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras