Otraditionell jul i stan – julafton 2020 i bilder

Och jag tänker att det är så himla nyttigt..

..för somliga av oss att julafton 2020 blev lite upp och ner. Nej, Covid-19 i sig ser jag inget positivt med, men att få större insikt över vad som är viktigast. Jag själv har alltid varit bortskämda med trygga traditioner och människor att fira jul med år efter år. Att känna på utanförskap och ensamhet, något allt för många upplever kring helgdagar, ger ökad förståelse och ödmjukhet inför det man har.

Nu var jag varken ensam eller utanför, i alla fall inte konstant, men såklart jag sneglade och längtade uppåt Jorm. Och bort över takåsarna mot Gärdet där barnen vaknade upp för att öppna sin vanliga morgonjulklapp, separationen är ändå vår största omställning. Sen fick vi massor av kvalitetstid ihop under dagen ändå. Kanske inte på ”Bingo-Katrin-vis” (?), för oss är det för tidigt efter skilsmässan, om vi någonsin kommer kunna umgås på deras sätt. Det måste ju inte vara målet, men gärna ett fortsatt bra teamwork och idag – med lite distans – kommer jag på mina onödiga gliringar till Jonas.

Tänk att man inte kan stoppa sina ”grodor” och höra sig själv i nuet ibland, men se i efterhand. Känner du igen dig? Aja, inga stora saker och inte konstigt att besvikelse ”pyser över”. Men precis som min tacksamhet över att alla faktiskt är friska och har varandra, även på distans, ska jag tänka mig för framöver. Att försöka ändra på en annan människa är ju både lönlöst och dumt och jag är verkligen inte perfekt själv. Men något som faktiskt funkat riktigt bra under alla år är vårt gemensamma ”familjeföretag” och engagemang kring barnen på olika sätt. Det får vi fortsätta med.

Oj. Lång och djup inledning på ett inlägg med desto mer bilder. Så här såg min och familjens julafton 2020 ut.

Otraditionell jul i stan – julafton 2020 i bilder

After run. Min dag började med den traditionella juljoggen som sagt, sen kom Junior och Jonna över medan storbarnen spelade padel med Jonas. Stockholm bjöd strålande sol..

..och frost. Perfekt att slida på.

Mössvägraren. Medan jag själv älskar att dra på dom i olika färger och varianter, på vår wefie ser du julmodellen.

Dörrskyltverkstad. Jag hade inte fått upp något namn på dörren, men kom på att det vore kul att ha något som barnen gjort. Och eftersom jag skickat in ansökan om byte till mitt tidigare efternamn, Jonasson, fick det bli 2. Jonna är också sugen på att byta till samma som mig, men inte Junior så det kanske blir konstigt? Tvillingar med olika efternamn, eller vad tror du?

Skärmtid. Sen kom padelgänget, vi fikade och installerade barnens morgonjulklapp – ett Plastation. Hugo är lugn, grym på kodning och annat tekniskt (till skillnad mot sina föräldrar haha), så han det fick bli hans insats i nyhemmet.

Julklappsutdelning. Tillbaka till hemmet på Gärdet (ja fortfarande även mitt delägarskap i 2 månader till) blev det mer julklappar. Finns tydligen en Stockholmstomte med och alla hade varit snälla. Speciellt jag och Jonas som fått/får varsin lägenhet, möbler och prylar, så vi grät inte över att det inte fanns något paket under granen till oss.

julafton 2020

Åt. Ett halvtraditionellt julbord dukades upp med enbart det alla gillar mest. Knappast lika piffigt som mammas dukning och saknade många av hennes specialiteter, men gott ändå. Och finfint sällskap. Förutom egna knasiga familjen joinade vår vän Pär, han du sett tagit flera av mina bilder till träningsprogram, bloggheader m.m – och nu årets (kanske enda och sista) samlade familjebild. Han var ensam och trevligt för oss.

Lek och godis. Vår hemgjorda knäck och köpta ischoklad dukades fram, sen testades julklappspennor, datorskärmar, kläder m.m. Kvällen rundades av i soffan framför roliga youtubeklipp via Apple-TVn till barnens stora glädje. Jag kollar sällan på youtube (slänger bara upp en och annan träningsfilm själv – ny i morgon), men det finns galet mycket kul där. Jag skrattade till tårar.

Hemåt. Till Hjorthagen igen – i lätt snöfall, inte fångad på bild mer än Instagram. Den här, av min favoritutsikt, är från en annan kvällspromenad. Tycker det är så fint med skenet från alla fönster i höghusen och längs motorvägen. En annan sorts skönhet än ut över fjällen och Jormsjön.

Amen du ser. Vi fick en riktigt fin julafton 2020, även om inget var som vanligt och jag saknade somliga familjemedlemmar och Jorm. Hur firade du? Kram och hoppas du får en god fortsättning! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras