Från höga fjäll till flacka Gotland – helgen ur mobilen #124

Kontraster.

Har jag tjatat nog om hur bra det är? Nej. Jag menar, både rent fysiskt och mentalt är variation himla bra. Allt ifrån vad vi gör, äter, miljö, belastning… du fattar. Och känner förmodligen? Själv är jag tacksam över att redan fått uppleva både höga fjäll-, kort mellanlandning i city och nu – fantastiskt fin havsmiljö på Gotland ihop med barnen hittills i sommar. Berättar mer om lite av allt från helgen här..

Gotland

Från höga fjäll till flacka Gotland – helgen ur mobilen #124

» Resan gick från Jorm till Östersund med hyrbilen och vidare med tåg till Stockholm i torsdags. Som jag berättade – påfylld till bredden, med längtan mot resten. Samtidigt med visst vemod som det alltid är att lämna mina föräldrar och fjällvärlden, önskar ofta att jag kunde klona mig, men.. se inledningen. Fint att komma hem till sitt allra egna hem en sväng och nu något HELT nytt.

» Gotland och ”Virrivillakulla” som får faktiskt en egen punkt, även om det ingår i att resa. Jag har hakat på Jonas pappavecka hit för att uppleva en plats jag aldrig varit på ihop med barnen. Och jo, Jonas är ok han med, haha. Som jag nämnt några gånger – vi är fortfarande ett bra team kring barnen, delar många intressen och har kul ihop. Såklart inte överens om allt och saknar ”glöden” på andra sätt, men jag är väldigt glad att övrigt funkar så bra. Även för barnens skull, som jag tror mår bra av att vi alla gör saker ihop ibland. Och Gotland är magisk. Typiskt att vi prickat in vilda Stockholmsveckan, men hyr ändå lugnt boende i en väns charmiga lägenhet. Lite ”Pippi” över den med gammal stil och schackrutigt köksgolv, avslappnat och mysigt. Dessutom balkong med havsutsikt, nära ringmuren, butiker, bagerier och ett litet naturreservat. Häng gärna med mer i min Instagram Story.

» Träningen reser också med mig överallt. Anpassas efter miljö, känsla och dagsplaner. I stan ett ryggpass och backintervaller innan denna flacka ö och trädgårdsträning. Hittills. Jonas har kollat upp gym här på Gotland, så han, jag och storbarnen kommer förmodligen köra något där med. Inte bara för träningens skull, det är kul och intressant att spana in nygamla gym också tycker jag.

» Maten följer samma struktur. Efter all lyx med mina föräldrars kvalitetsmat var det helt ok att köpa färdiglagat. Grillad kyckling, hamburgare och sallader.. ja och en hel del glass har det blivit. Nu även typsikt gotländska specialare, som äppelsnittar. Och mer hinner vi provsmaka under veckan.

» Stränder ingår också bland helgens höjdpunkter. Först Fågelöudden på Lidingö i lördags och igår Tofta Strand här på Gotland. Båda härliga på olika sätt och sistnämnda något folktätare. Barnen älskade vågorna, att hoppa i ”bubbelpoolerna” när en stor våg brusat upp, precis som när jag själv var barn. Vet inte om du minns att jag är född och har bott i Skåne tills jag var 5 år, plus tillbringade varje sommar hos min mormor och morfar där i flera år. Stränderna liknar dessa med sin lena sand och många minnen poppar upp.

» Måendet kan jag inte heller klaga på. Visst har jag dagar med mindre svackor, men vet ofta varför och att dom snabbt går över. Och såklart att den vackra miljön, personerna och allt kul vi gör spelar in, men jag försöker också att medvetet att ”unna mig”. Inte grubbla så mycket över vad ”andra tycker” och vad jag ”borde och inte”, utan ta för mig av livet. Det är fasiken för fint för att fastna i mentala tankevurpor.

Och nu – nästan en hel vecka kvar för små och stora äventyr på här på Gotland. Lyxigt. Och stökigt som bara den ibland med 6 starka viljor haha, men värt allt tjafs. Hur har din helg varit och vad ser du fram emot härnäst? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras