Sommarkänslor från Jorm – veckans bästa i bilder 2021

Hmm.. var börjar jag?

Vill helst ge dig ALLA mina sommarkänslor härifrån, med vet inte om du vill ha dom, haha. I alla fall inte ettriga flugfän och annan irritation i luften, syskonfajter och stunder då både jag och mina egna päron fått lust att säga upp oss från föräldrarrollen. Jo, det finns alltid gnag bakom dom mest ljuvliga semesterbilder, men vad vore livet utan lite friktion? Utmaningar? Att det ingår i livet – oavsett om du är ”ledig på din pärlplats” eller inte – kan vara en lättande tanke?

Men. Det kan också vara fint att glömma alla problem och försvinna in i en saga ibland. Om du håller med – scrolla ner och fyll på med sommarkänslor, mina höjdpunkter från dagarna i Jorm.

Sommarkänslor från Jorm – veckans bästa i bilder 2021

Bad och brygghäng

Mina föräldrar har ingen sommarstuga. Dom bor ju redan så lantligt (och vackrast i världen i mina ögon), men båthuset nere vid Jormsjön är ett fint substitut. Här leker-, grillar-, fiskar- och chillar vi maximalt.

Aktiviteter

sommarkänslor

Fjällbestigningar, ett pass i Jormgymmet, annars Lassebackens egna för olika åldrar, sysslor på gården, löpning med Hampus som har fått mål av sin fotbollstränare, på egen hand och en tur med min vän Elin, spel av olika slag..  Den spontana rörelsen kommer mer naturligt här och skärmtiden betydligt mindre än normalt, men någon stund med det har det också blivit. Jag har även jobbat någon timme där det passat, men mest lek.

Matnjut

Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa gott. Årets första jordgubbar och annat från gården och trakterna, liksom sällskapet. Att sitta ner 3 gånger per dag, prata länge, njuta, ryta ifrån ibland när fnittrandet går överstyr. Det kan vara jobbigt att rodda alla måltider till 9 personer som oss (syrrans små inräknade), speciellt för min mamma som vill att alla ska vara nöjda. Jag hjälper till så gott jag kan och barnen med ibland, men värt lite mer tid och energi. Vi är så sällan samlade, så dessa stunder betyder massor.

Miljön

sommarkänslor

Ja, den ser du ju på dom flesta bilder och med det här vädret är mina sommarkänslor maxade. Utlovat regn nästan varje dag och nog har det kommit skurar, men varmt och en stunds sol så gott som dagligen. Och inte bara det visuella – fjällen har en magisk förmåga att ge själen lugn och kroppen energi. Lätt att komma till ro och ladda batterierna. Dessutom så tyst att jag sover som en stock om nätterna, vilket (jag tjatat om tusen gånger förr) påverkar ALLT.

Mår så himla bra av det här och bäst av allt – att få ge mina egna barn sommarkänslor på riktigt. Det bästa från min egen barndom och tid med mina föräldrar/deras morföräldrar, men jag är en rastlös själ. Kontraster gör livet och även om jag älskar allt detta ser jag fram emot cityliv, puls och spänning – påfylld till max. TACK Jorm, mamma och pappa för den här sommaren! ♥ /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras