Toppkortet – bestig 3 fjäll som kul sommarutmaning

Du som söker du en spännande upplevelse där alla åldrar kan vara aktiva tillsammans..

..vill jag rekommendera Toppkortet. Visst är sommaren en tid då många av oss mår bäst av att vila från all prestation, men samtidigt kan triggande ”tävlingsmoment” och mål vara kul. Speciellt om du som mig ska locka med dig barn i olika åldrar, som kanske inte uppskattar ”storslagen utsikt” på samma sätt. Och att röra på sig, utan att det behöver en trist etikett som ”motion”, gör alla gott. Speciellt utan tidspress, med något gott i ryggsäcken, tid att prata på vägen och upptäcka saker.

6 knep för lyckad fjällvandring med barn hittar du här.

Mina föräldrar, alla 4 barn och i förrgår även småkusinerna, har bestigit 2 av 3 (målet för Toppkortet) fjälltoppar den här sommaren. Tre generation och individer mellan 6 och 71 år. Alla (som kan gå) kan. Och en del av spänningen är att man ALDRIG vet vad som ska hända.

Om det blir någon 3e får vi se, men Jormliklumpen besteg vi förra sommaren och kan räkna in den vi gick fel på annars. Och jag tänker att det är just dom turerna som blir mest minnesvärda, när det inte går som på räls. Sugen på att göra detsamma som oss? Du/ni hinner..

Toppkortet 2021 i Frostviken

  • Starttid: 1 juni, 00.00
  • Sluttid: 15 oktober 2021, kl. 00.00.

Välkommen att vandra i vår fantastiska natur där du kan dricka dig otörstig i en porlande fjällbäck. Nu kan du dessutom tävla samtidigt genom att köpa Toppkortet 2021. Om du besöker minst tre av topparna så deltar du i utlottningen av fina priser. Och – glöm inte matsäcken, att rasta är en del av turens upplevelse!

Du köper ett vandringskort och stämplar det med den orienteringsstämpel som finns på varje vandringsmål. Vid varje rekommenderad startpunkt finns ett blått ledkryss samt ett informationsblad om utflyktsmålet.

2021 års vandringsmål/toppar är:

Om du besöker minst 3 av dom 5 topparna så deltar du i en utlottning av fina priser. Läs mer här och bilder från mina egna upplevelser ser du nedan.

Första turen bar mot Storfjället, med ihållande regn och på toppen – hård vind och noll sikt. Ändå var utmaningen mest lite skoskav och syskontjafs, i övrigt en mysig tur med snack, fika på stående fot där det var lite lä och skratt åt det ironiska i att solen kom lagom till att vi var tillbaka.


Andra, mot Gervenåkko, gick vi fel.
Säkert fler kilometer upp på fel topp utan kors att stämpla Toppkortet vid, men sol och ännu häftigare miljö. Kargt, fläckar av snö och oändliga vyer över fjällen. Vi tog en paus för att fika och ”äsch, kollar väl längs fjällkammen på vägen mot bilen” där vi hittade rätt topp.

”Strike a pose”..

..eller slå ihjäl en mygga. Jag trodde dom små blodsugarna blåste bort på vida fjället, men icke. Nästan ännu ettrigare men..

..klart värt en fajt för ett äventyr och en mäktig vy. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras