Bestigning av Satsfjället -bilder & film

En födelsedagspresent till någon som gillar att röra på sig i storslagen natur, äta gott, umgås med någon som står en nära, slappna av, sova skönt och träna blir tillsammans 6 önskningar – det går ju bara inte. Jo, jag måste säga att min present till Jonas verkligen levt upp till allt detta genom vår fjällvandring och övernattning på hotell, medan mina föräldrar passar barnen.

fjallvandr15

Idag gick vi uppför en brant och ömsom snårig, ömsom snö, sten och konstant med vacker vy uppför Satsfjället, ca 10 mil norr om Jormvattnet. Jag snubblade över en rot och slog knät på vägen upp, halkade och ramlade på rumpan en gång men detta var klart värt fikan på 1100 möh med fantastisk utsikt. En riktig ”burger king”. Hade snott med mig överblivna älgfärsburgare med ost från föräldrarnas kylskåp som smakade extra bra tillsammans med en macka, kaffe mannen och detta.

Mäktigt. Som vanligt vid upplevelser där yttre krafter, känslor och naturen väller över drabbas jag av insikten och lyckan av att kunna. Hur coolt det faktiskt är att min kropp med lätthet (förutom vurporna då) klättrar upp och ger mig detta. Anledningen till att jag tränar, tacksamheten över att jag alltid gillat att röra på mig och min man likaså.

ans_satsfalletHemma på hotellet igen väntade mer lyx som vi just nu njuter av, därför får fortsättningen vänta.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras