Vandring på Klimpfjäll

Precis som förra året bilade vi ännu längre norrut än Jorm igår, efter att Jonas hjälpt pappa ta upp fiskenäten. Rödingar som väntar på oss till dagens middag, men även igår fick vi en fin en på restaurang. Men höjdpunkten med vår utflykt var framför allt vidunderlig miljö och barnfri tid ihop.

Att lämna våra 4 hos mina föräldrar var inga problem, Lassebacken är som för oss alla, och jag tror de gillar att ha mormor och morfar för sig själva.

Så ca 6 mil åkte vi, upp på Marsfjället och Stekenjokk där vi parkerade vid gamla gruvan. Prognosen hade visat på regnskurar, men vi tajmade en solig timme att vandra på det kala fjället. En kort tur på si sådär 5 km, först längs en torr liten grusväg vi hittat, upp upp till en 365° magisk vy.

jonas_fjallvandravandringsskor

Jag hade inte packat med några vandringsskor men fick låna mammas. Med långa kompressionsstrumpor från Gococo (något även Jonas hade på sig) + raggsockar passade de bra.

fjallvandra_annalissjanisfjallbackklimpfjall_trendotraning

Ingen lång tur som sagt, men precis lagom för att få den där härliga vi-i-stora-världen-känslan. Inse hur coolt det är att leva, hinna andas med hela bröstkorgen, prata och planera resten av sommaren, och krama om varandra i snålblåsten.

anna_jonas_lissjanis_fjallklimpfjall_fota

Efter att ha försökt fånga det vackra med foton och film till våra Instagram, min blogg, Snapchat, Facebook och annat livsnödvändigt, knatade vi ner till bilen igen – som ett utplacerat konstverk i det karga landskapet. En miljö som jag förknippar just med Volvo och Zlatan.

jonas_volvo_fjall

Om jag inte minns fel var det här på Stekenjokk Volvoreklamen med vår stora fotbollsstjärna spelades in? Eller? Du kanske vet?

Sen åkte vidare till Saxnäsgården. Nog för att Jonas och jag gillar fjäll och frisk luft, men vi är samtidigt bekväma. Ville ha gott om tid för skön relax, gymträning, mat i lugn och ro, och att ligga raklånga i nybäddad hotellsäng. Som alltid har vi alla olika behov och intressen, jag och Jonas är väldigt synkade med våra. Gillar oftast samma saker.

Och det är där vi nu vaknat upp, på Saxnäsgården, gör oss redo för ännu ett träningspass innan frukost. Mat och träning – två av våra delade sätt att njuta av livet innan hemfärd till ännu ett. Eller fyra. Våra älskade busungar. Jag hade lätt kunnat spendera ännu mer tid med bara Jonas, men hur jobbig rollen som förälder än kan vara, är barnen ändå alltid efterlängtade.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras