Träning & mat på Saxnäsgården

Som jag skrev igår var min present till Jonas en helhetsupplevelse på tu man hand, utan barn och med ett helt spektra av njutning. Först bestigningen av Satsfjället med vidunderlig utsikt följt av avkoppling i Saxnäsgårdens ”Kungasviten”. Den levde kanske inte upp till namnet i form av modernaste standard, men Jonas brukar (med glimt i ögat) kalla sig själv ”kungen” varför rummet kändes extra passande, sviten är rymlig, personlig och mysig, på 5e våningen med grym utsikt.

saxn_hot

En kunglig plats att vila själen efter vandring, bota värsta lappsjukan med en dos internet och ladda upp för ett gympass.

utf_saxn tr_saxnas

Det är inte klokt vad mycket tid man får utan 4 barn, vardagsbestyr och jobb, och  hög på fjällluft blir energin flerdubbel. Mina ben var fortfarande pigga efter vandringen som inte landande på mer än 1 mil, och det fanns krafter kvar för ett snabbt benpass. Mycket också för att vi faktiskt hade möjlighet att träna tillsammans, något som händer sällan i vardagen och var sättet vi började umgås på för 13 år sen. Ett sätt att umgås på som båda gillar.

Saxnäsgården har även en tempererad pool, stor gymnastiksal, möjligheter att cykla downhill, paddla kajak, fiska m.m. men vi nöjde oss med att köra eget race den här gången. Min mage begränsar fortfarande äventyren.

jonas_burg_saxn

Middag för oss själva tillhör inte heller vanligheten, speciellt inte lagad av superkockar. Maten på Saxnäsgården har verkligen överträffat förväntningarna. Igår åt Jonas löjromstallrik med rom från Kalix till förrätt, samt högrevshamburgare med rökt aioli, stekt lök, rökt ost och sötpotatispommes som jag norpade av och tyckte var grymma. Själv valde jag kokt fjällröding serverad med syrad grädde smaksatt med granskott och mandelpotatis till förrätt.

rakmacka_saxn

Sen fortsatte jag med skaldjur till huvudrätt. En gigantisk räkmacka på ostkrokspanerat surdegsbröd, hemslagen majonnäs, krämigt kokta ägg och handpillade norska räkor. Innan jag bestämt för den frågade jag servitrisen flera gånger ”Tror du verkligen jag blir mätt av räkmackan? Jag är hungrig och äter vanligtvis mycket”. ”Jag är säker på att du kommer bli nöjd” var svaret. Det hade hon verkligen rätt i.

Livet på en räkmacka XXL som idag fortsätter med ännu ett träningspass på hotellgymmet följt av frukostbuffé innan hemfärd till Jorm. Lovar en frestande hotellfrukostbild på Instagram som vanligt, @trendotraning. 

6 kommentarer
  1. Vilken fin present!! Blir nästan tårögd, så vackert (kanske delvis för att jag själv inte har någon att dela intressen med, men det är mitt eget ”fel”).
    Kram till er båda <3

    1. Ann-Louise – vårt liv är verkligen ingen saga det heller, men visst är jag glad att ha några gemensamma intressen med mannen. Och du – jag är säker på att det inte är ditt fel. Olikheter kan också vara bra. KRAM tillbaka <3

    1. Jess – ja, den där sötpotatispommesen var verkligen god & jag snodde några av honom men hade ju ätit en burgare under fjällvandringen. Räkor var länge sen & handskalade med hemgjord majonäs är så jäkla gott 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras